Capcom nastavlja da obara rekorde sa DMC 5

Malo više od mesec dana od izlaska Resident Evil 2, stiže novi hit kompanije Capcom, pomerajući granice rekordnog lansiranja koje je postavio RE2. Naime, Devil May Cry 5 je drugi najuspešniji naslov u istoriji kompanije, odmah iza Monster Hunter Worlda!

Sa fantastičnom meta-ocenom od 90, igrači i kritika se slažu u jednom, Devil May Cry 5 je izuzetno zabavna igra i sveukupno izuzetno iskustvo, kako po pitanju prezentacije, tako i mehanike igranja, te priče.

Za prezentaciju je, kao i u slučaju Resident Evil 2 zadužen impresivni Capcomov „RE ENGINE“. Ovo moćno grafičko razvojno okruženje još jednom potvrđuje svoju fleksibilnost i raskošnost, a da pri tome ne zahteva najskuplje procesore i grafičke kartice.

Tajna izuzetnih performansi, koje omogućavaju da Devil May Cry 5 sasvim lepo radi i na mobilnim Ryzen 5 3550H APU-ovima, leži u odličnoj DirectX 12 optimizaciji i upotrebi najmodernijih grafičkih tehnologija, koje je Capcom implementirao u RE ENGINE, u saradnji sa AMD-om:

RPM („Rapid Packed Math“) i FP16 proračunavanje – korišćenjem ove dve tehnologije povećava se efikasnost u uposlenosti GPU-a, smanjuje se ulazna latencija i pvećavaju sveukupne performanse, što za rezultat ima povećanje broja sličica u sekundi uz raskošniji izgled same igre.

Radeon FreeSync 2 HDR implementacija u Devil May Cry 5 omogućava PC igračima najimpresivniji i vizuelno najraskošniji igrački doživljaj na najmovijim monitorima iz Acer-a, Asus-a, AOC-a, Benq-a i Samsung-a.

Za maksimalni ugađaj u igranju Devil May Cry 5, preporuka je da se instaliraju, najnoviji, optimizovani Radeon Adrenalin 2019 drajveri, dostupni na AMD-ovoj zvaničnoj web stranici.

Saradnja kompanija Capcom i AMD premašuje tehnički deo na pravljenju RE ENGINE-a i donosi poklon kupcima Radeon RX grafičkih kartica, serije 570, 580, 590, Vega i VII u vidu paketa sa trenutno najvećim hitovima s početka 2019. – Resident Evil 2 i Devil May Cry 5.