Četvrta industrijska revolucija i proširena realnost na Sinergiji 17

U susret Sinergiji 17, kompanija Microsoft najavljuje brojne novitete u programu i sadržaju konferencije, ekskluzivna predavanja koja će se prvi put čuti u Beogradu i najaktuelnije teme koje će učesnike provesti kroz brojne aspekte četvrte industrijske revolucije – izbliza.

Tehnički dani konferencije koji se održavaju 25. i 26. oktobra, donose nikada veći broj potpuno novih tema i predavača. Sinergiju 17 otvoriće na Keynote sesiji Željko Vujinović, direktor Microsofta za Srbiju i Crnu Goru i Dragan Tomić, direktor Microsoft Razvojnog centra u Srbiji. Preko 70 sesija i izlaganja tokom prva dva dana baviće se temama iz oblasti: Business Solutions, Modern Business, Data Platform Business Intelligence, Developer Platform, Tools DevOps, Internet of Things, Security Identity, User eXperience, Mixed Reality Games, Web Cloud Apps, i mnogih drugih Centralno predavanje Biznis dana, pod nazivom „Epic Shift“, održaće proslavljeni IT stručnjak i autor nagrađivanih knjiga – James Whittaker, u svojoj prvoj poseti Beogradu. Kroz dinamičnu sesiju, James će sa posetiocima Sinergije podeliti svoju viziju o digitalnoj budućnosti.

Posetioci Biznis dana imaće priliku da prisustvuju Sinergija panel diskusiji koja već tradicionalno okuplja najrelevantnije sagovornike iz državnih institucija i najuspešnijih kompanija u Srbiji i regionu.

Ove godine panel na temu na Četvrte industrijske revolucije moderiraće Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. Jedan od najzanimljivijih događaja i kuriozitet ovog dana biće i demonstracija proširene realnosti, kao primera promena koje donosi četvrta industrijska revolucija. Publika Sinergije imaće priliku da se kroz svet holograma uveri koliko tehnološka revolucija menja način življenja, učenja, poslovanja i formiranja odnosa u društvu.  

Poseban fokus ove godine zaslužuju i predavanja koja se odnose na Modern Business. Inovacije o kojima će se govoriti definišu budućnost poslovanja i najpraktičnije prikazuju suštinu četvrte industrijske revolucije. Kriptovalute, blockchain tehnologije, beacon tehnologije i cloud rešenja u svakodnevnoj primeni mobilnih aplikacija – samo su neke od izuzetno interesantnih i dinamičnih prezentacija koje vas čekaju na Tehničkim danima Sinergije.

Kompletnu agendu Tehničkih i Biznis dana i konferencije možete naći na Tehnički dani Sinergije 17 i Biznis dan Sinergije 17, a više informacija o predavačima dostupno je na Predavači Sinergije 17.

Strateški partner konferencije je i ove godine Privredna komora Srbije, dok je Generalni partner mts. Expo zona će ove godine imati najsavremeniju i najraznovrsniju ponudu do sada, a koju su za učesnike osmislili i priredili partneri Sinergije 17 koju predvode Frame, Comtrade, Informatika, SAGA, Veeam, Extreme, E-Smart Systems, Samsung, Hewlett Packard Enterprise, Bisnode, Algotech, Red Hat, Raiffeisen Bank, ITAcademy, Sony, Logitech, Intel, Asbis, Wireless Media, Kimtec, Ibis Instruments, ErnstYoung, Pin, Chipsy, Schneider Electric, Fujitsu, Delta Motors, Henkel, Sampro. Pod sloganom Engage Digitally, ovogodišnja Sinergija održaće se od 25. do 27. oktobra, u beogradskom hotelu Crowne Plaza. Svi koji žele da na vreme obezbede svoje mesto na Sinergiji 17, mogu to da učine prijavom na zvaničnom veb portalu konferencije.