Chieftec GPE-700S – Eco napajanje velike izlazne snage!

Nova era naprednih Eco napajanja je pred nama i to pre svega zahvaljujući kompaniji Chieftec koja je na tržište lansirala ECO GPE familiju napajanja koja je koncipirana tako da maksimalno štedi energiju bez gubitka na performansama. Ovo je prva serija napajanja koja podržava ENERGY STAR 5.0 standard, odnosno ima veći koeficient energetske efikasnosti od 85%. Dizajnirana je prvenstveno za umereno zahtevne korisnike, međutim najjači modeli (GPE-600S i GPE-700S) iz pomenute porodice mogu da budu i odlična rešenja za moćne PC mašine, pa čak i gejming mašine. Mi smo vam nedavno predstavili model GPE-600S koji ima izlaznu snagu od 600W i može da pokrene zaista ozbiljne PC konfiguracije, a danas vam u redovima koji slede u kratkim crtama predstavljamo GPE-700S napajanje koje svojim performansama gotovo ostavlja bez daha.

Chieftec GPE-700S

Vrhunska izrada, izbor pouzdanih komponenti i ultra tihi ventilator (prečnika 120 mm) glavna su snaga GPE-700S napajanja koje već po uzimanju u ruke ostavlja utisak čiste snage i pouzdanog rada. Isto se lako montira i ima izlaznu snagu od čitavih 700W, ali pravih/čistih 700W, što najčešće nije slučaj sa sličnim konkurentskim modelima. Samo napajanje nije modularnog tipa, a to u prevodu znači da gomila kablova koja izlazi iz njega mora lepo da se podveže za šta je proizvođač obezbedio nekoliko veoma pouzdanih plastičnih kopči koje ako se pravlilno iskoriste mogu jako lepo da sakupe kablove i omoguće normalnu cirkulaciju vazduha oko vitalnih komponenti PC Sistema. Vrhunske prigušnice i silent fan čine GPE-700S napajanje najtišim u svojoj klasi, dok mu napredne tehnologije daju dodatnu vrednost.

Od naprednih tehnoloških inovacija GPE-700S napajanje ima: UVP (Undervoltage protection), OVP (Overvoltage protection), SCP (Short-circuit protection), OPP (Overload protection) i AFC (Automatic Fanspeed Control) unapređenja, kao i skup rešenja koja sprečavaju da se GPE-700S napajanje optereti van njegovih mogućnosti na taj način što se obaraju performanse ostalih komponenti, najčešće najvećih potrošača iniciranih u PC mašini. Ovo je odličan potez proizvođača pogotovo za napredne korisnike koji znaju svoje mašine opasno da "zgaze" i izgube kontrolu. Ovakva opcija omogućava i duži eksploatacioni vek komponenti, a samim tim i PC-ja koji koristi GPE-700S napajanje ili neko od aktuelnih ECO GPE napajanja.

Chieftec GPE-700S

U radu GPE-700S napajanje se pokazalo kao veoma, veoma moćno. Čak i pri maksimalnim opterećenjima sa izuzetno zahtevnim komponentama najnovije generacije ovo napajanje nije ni sekunde pokleklo. Radilo je tiho i pouzdano sa minimalnim oscilacijama u naponu. Sjajna stvar kod GPE-700S napajanja se krije i u tome da kada se na računaru na kom je instalirano ne radi ništa isto smanji energetsko iskorišćavanje na minimum i veoma brzo se budi kada korisnik ponovo sedne za računar. Sve u svemu GPE-700S je odlično izbalansirano napajanje koje u ovom momentu predstavlja najpametniju i zdravu kupovinu za sve koji planiraju sklapanje umereno zahtevne mašine ili ozbiljnog multimedijalnog PC-ja visokih performansi. Sjajna stvar je što mu je i cena izuzetno atraktivna čime se jednim udarcem dobija ušteda na vipe nivoa.

Zahvaljujemo se:

List Online Shop, Cara Dušana 212, 011/3535555

Preporučena maloprodajna cena (sep 2016): oko 75€

list.rs