Cloud platforma i poslovna infrastruktura za unapređenje poslovanja kompanija i start-upova u Srbiji

Miadria d.o.o. i Privredna Komora Srbije u Beogradu organizovali su dva skupa za predstavnike poslovne zajednice koji dolaze bilo iz već razvijenih kompanija ili start-upova.

Zvanično press saopštenje

Na skupu su predstavljena rešenja vodećih svetskih pružalaca usluga u oblasti poslovne infrastrukture i cloud tehnologija: Google, IBM, Microsoft, Amazon, Cisco Meraki. Na skupu koji je održan 6. juna, prezentacija je bila više prilagođena startupovima, dok je sledećeg dana prezentacija bila orijentisana prema velikim kompanijama koje imaju i specifične potrebe.

Mladen Baranek, sertifikovani stručnjak kompanije Miadria za Amazon Web Services, Microsoft Azure i Google Cloud predstavnicima start-up poslovne zajednice pojasnio je osnovne karakteristike IaaS i PaaS rešenja glavnih pružalaca cloud servisa, dok je predstavnicima kompanija prezentovano kako se mogućnosti globalno dostupnih rešenja iz sfere cloud-a ili poslovne infrastrukture mogu iskoristiti u cilju povećanja uspešnosti poslovanja u Srbiji.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas bili u prilici da ovako uvaženim gostima, predstavnicima poslovne zajednice u Srbiji, predstavimo savremena rešenja poslovne infrastrukture i ona zasnovana na cloud tehnologijama koja mogu unaprediti njihovo poslovanje, nezavisno od veličine kompanije.

„Primena odgovarajućih rešenja i alatki omogućiće i startupovima i već etabliranim kompanijama koje posluju na domaćem tržištu konkurentsku prednost u odnosu na druge kompanije.“ Izjavila je Adriana Baranek, direktorka Miadria Grupe koja posluje u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj i od nedavno u Hjustonu u SAD-u.

„Da bi i start-upovi i druge kompanije na tržištu Srbije na najbolji način iskoristili prednosti ovih rešenja, u prilici smo da, kroz blisku saradnju s klijentima koji vole da rade s našim konsultantima koji su locirani na terenu u Srbiji i dobro poznaju specifične potrebe naših kompanija, pružimo dodatne usluge njihovog prilagođavanja prema specifičnim potrebama klijenata.” dodao je Dragan Samardžija, menadžer operacija u Srbiji.

Ovaj skup održan je u prostorijama Privredne Komore Srbije i okupio je više od 30 predstavnika startupova i kompanija u Srbiji koje posluju u različitim oblastima.