Dell EMC Partner program za nove poslovne prilike

Beograd, 03. novembar 2016. godine – Na nedavno održanoj konferenciji Dell EMC World, kompanija Dell EMC pružila je prisutnima prvi uvid u novi Dell EMC Partner Program, koji će zvanično postati aktivan u februaru 2017. godine. Osmišljen i razvijen u saradnji sa partnerima, Dell EMC Partner Program usvojio je ono najbolje iz ranijih partnerskih programa kompanija Dell i EMC, te će svim partnerima nove kompanije biti pružene poslovne prilike bez presedana, dok će istovremeno biti reafirmisana izuzetna posvećenost kompanije partnerskoj mreži. Izgrađen na tri ključna principa – jednostavnosti, predvidljivosti i profitabilnosti, novi program pružiće partnerima obilje prilika, poslovno poverenje i srazmernu profitabilnost, bez obzira na kategoriju programa za koju se opredele.

U decembru će Dell EMC najaviti početne kategorije programa, pružajući partnerima punih šest meseci da se prilagode novim kriterijumima. Kategorije programa, razvijene kako bi se partneri kompanije Dell EMC izdigli iznad konkurencije, te da bi se ustanovio jasan put ka napretku, obuhvatiće Gold, Platinum i Titanium, kao i ekskluzivnu Titanium Black kategoriju za partnere sa najboljim učinkom. Nivoi kategorija u skladu su sa ključnim poslovnim modelima partnera, s tim da je fleksibilnost moguća kako bi se zadovoljile sve potrebe kupaca. Pogodnosti programa uključiće i izdašne popuste za partnere koji sklope novi biznis, prodaju celokupan portfolio ili ekskluzivno ponude portfolio kupcima.

„Novi Dell EMC Partner Program spojiće ono najbolje iz programa kompanija Dell i EMC u izvanrednu celinu koja će našim partnerima omogućiti da dodatno ojačaju naš portfolio i ubrzaju napredak svog poslovanja. Razvoj kroz koji kompanija trenutno prolazi predstavlja sjajan prikaz našeg dosadašnjeg zajedničkog uspeha, a novi program daće našem napretku dodatni podsticaj. Naši partneri želeli su program bez nepoznanica i to je upravo ono što im pružamo - transparentnost, predvidljivost i profitabilnost, a prilike za velike dobitke uz ovaj program su izuzetne“, izjavio je ovom prilikom John Byrne, predsednik globalnog sektora kanala prodaje u kompaniji Dell EMC.

Prošireni program obuhvatiće celokupan ekosistem partnera kompanije Dell EMC, uključujući partnere i distributere kompanija Solution Providers, Cloud Service Providers, Global Alliances i OEM Solutions. Deo ove strategije ekosistema je i Powered by Dell EMC brend program za one kompanije koje inkorporiraju rešenja i tehnologije kompanije Dell EMC. Posvećen odluci da program učini predvidljivim i profitabilnim za partnere, Dell EMC je prethodno proširio i objedinio nekadašnje programe poput Dell EMC Line of Business Incumbency Program for Storage, Dell FastTrack Program i EMC Business Partner Program (BPP). Ovaj postupak omogućio je partnerima obe kompanije da momentalno započnu sa prodajom kompletnog portfolija rešenja novonastale kompanije i iskoriste pogodnosti dostupne istaknutim partnerima.

Ključne pogodnosti programa:

  • Centralizovani model, zahvaljujući kome će partneri imati i pristup svim ranijim programima
  • Unapređeni procesi: jedan partnerski portal sa jedinstvenim prijavljivanjem, registracijom jednog posla i jednog programa za skladištenje
  • Pojednostavljena, usklađena obuka koju će prolaziti svi timovi za prodaju
  • Transparentnost: godišnje razvijanje strategije programa i polugodišnja kontrola usklađenosti
  • Predvidljivost i ciljevi usklađeni sa potrebama tržišta
  • Profitabilnost: nagrađivanje partnera koji sklope nove poslove i usluge ili prodaju kompletan portfolio

Novi Dell EMC Partner Program postaće aktivan 1. februara naredne godine, dok će više detalja biti objavljeno tokom narednih meseci.