Dell i Zenuity u partnerstvu za pametnu vožnju

Dell EMC i Zenuity najavljuju da je Zenuity izabrao Dell EMC kao strateškog partnera za obezbeđivanje računarskog okruženja visokih performansi (HPC) uključujući cloud menađžment, infrastrukturu kao servis i Managed service koncept. Zenuity, kompanija koja je na čelu razvoja naprednih sistema za pomoć pri vožnji (ADAS) i autonomne vožnje (AD), izjavila je da ovaj sporazum predstavlja značajan korak u investiranju kompanije u skladištenje podataka i cloud computing, a očekuje se da će ova investicija da dostigne nekoliko stotina miliona švedskih kruna (SEK) u narednih nekoliko godina.

Razvijanje sigurnog načina za korišćenje ADAS i AD kompletnog sistemskog rešenja zahteva znatnu količinu podataka, koje Zenuity prikuplja i analizira uz pomoć automobila koji se testiraju u različitim okruženjima širom sveta. Zbog toga, kompanija je tražila partnera koji može da omogući HPC okruženje za obradu velike količine podataka, smanji vreme dijagnostike tehnoloških problema i ubrza vreme lansiranja na tržište.

Zenuity je odabrao Dell EMC za strateškog partnera zbog bogate ekspertize u izradi prilagodljivih HPC rešenja i iskustva u pomaganju istraživačima da iz neobrađenih podataka dođu do iskoristivih uvida i komparativnih prednosti. HPC rešenja kompanije Dell EMC su predviđena da zadovolje zahteve za obimne kapacitete podataka i zahtevane performanse, konsoliduju virtuelizovane i ne-virtuelizovane aplikacije i pruže visoko efikasnu infrastrukturu za skladištenje podataka.

„Brzo se približavamo terenskim testovima, postavljajući ekstremne zahteve za skladištenje i računarske mogućnosti. Mogućnost simulacije i izgradnje robusnosnog sistema sa velikim setom podataka je od ključnog značaja za brzinu, bezbednost i inovativnost. Ovaj sporazum vrlo temeljno odgovara na sve ove zahteve. Kako svet autonomne vožnje nastavlja da se razvija, ovakva partnerstva biće ključna pri prenošenju rešenja iz testnog okruženja do prave autonomne vožnje putevima, rekao je Dennis Nobelius, generalni direktor kompanije Zenuity.

Adrian McDonald, predsednik kompanije Dell EMC za EMEA zemlje, dodao je: „Dell EMC je ponosan što doprinosi razvoju pouzdanih tehnologija koje mogu da poboljšaju ljudsku bezbednost, dobrobit i napredak. Naš cilj je da pozicioniramo digital u srce organizacija i da pomognemo kompanijama kao što je Zenuity da ubrzaju ciklus inovacija".