Dell Quad Core Wyse 5060 Thin Client moćna mašina visokih performansi

Beograd, 02. decembar 2016. godine - Kompanija Dell predstavila je novi Thin Client Wyse 5060 računar, koga odlikuju vrhunske performanse i izuzetna efikasanost. Ovaj uređaj pruža više mogućnosti koje se tiču bezbednosti i kompletan virtuelni radni prostor kompatibilan sa Citrix, Microsoft i VMware softverima. Dizajniran za potrebe koje zahtevaju moćne virtuelne desktop performanse i podršku komunikacijskim rešenjima poput Skype for Business aplikacije, Wyse 5060 Thin Client pruža fleksibilnost, efikasnost i bezbednosnu organizaciju za svoje cloud okruženje, sa vrhunskim korisničkim iskustvom.

Sa preko 430 odobrenih patenata za inovacije u oblasti cloud client-computing sistema, dizajna Thin Client kompjutera, upravljanja i bezbednosti, kompanija Dell je ekspert u virtuelizaciji i nalazi se na samom čelu u oblasti podrške korisnicima na putu do digitalne transformacije u virtuelnim okruženjima, podjednako u privatnom, javnom ili hibridnom cloud sistemu. Dell je lider i u pogledu smanjivanja troškova i pojednostavljivanja desktop virtualizacije, dok istovremeno pruža bolje performanse i olakšava planiranje, implementaciju i pokretanje virtuelne desktop infrastrukture (VDI). Thin Client će vrlo lako će broj korišćenih uređaja umanjiti sa hiljadu na deset i omogućiti niže ukupne troškove vlasništva tako što će smanjiti vreme koje se u IT sektoru troši na tekuće upravljanje i održavanje.

„Današnji profesionalci zahtevaju pristup veoma efikasnim, moćnim sistemima i alatima koji im omogućavaju inovacije, saradnju i razmenu informacija u sigurnom okruženju, a to je upravo ono što će im naš novi Wyse 5060 Quad Core Thin Client omogućiti“, rekao je tom prilikom Steve Lalla, stariji potpredsednik ogranka Commercial Client Software & Solutions u kompaniji Dell.

Wyse 5060 Thin Client karakteriše AMD 2.4GHz quad core procesor koji podržava 8GB RAM i 64GB fleš memorije, nudeći do 30 odsto bolje performase u odnosu na prethodnu generaciju.

Dodatne funkcije uključuju:

  • Podršku za operativni sistem: Wyse 5060 je dostupan uz mogućnost izbora operativnog sistema, te korisnici mogu izvršiti konfiguraciju na osnovu individualnih zahteva. Nakon lansiranja, 5060 će moći da se kupi sa Wyse ThinOS kompanije Dell ili Windows Embedded Standard (WES) 7p softverom.

  • Inovativna zaštita: Uz Wyse 5060 Thin Client Dell nudi više od jednog nivoa zaštite. Sam uređaj sadrži ugrađene Trusted Platform Module (TPM) čipsetove, koji prepoznaju ukoliko je integritet sistema kompromitovan i čuvaju ključeve za šifrovanje, sertifikate i lozinke. Na nivou softvera, Wyse ThinOS je izuzetno siguran, sa smanjenom mogućnošću za pojavu virusa u operativnom sistemu sa neobjavljenim API interfejsom (Application Programming Interface). One organizacije koje se opredele za Thin Client sa Windows operativnim sistemom, mogu imati koristi od dodatnog nivoa zaštite koji im nude Dell Data Protection|Threat Defense sistemi, pružajući dodatnu zaštitu od čak 99 odsto malver virusa.

  • Mogućnosti za povezivanje: Obezbeđujući jednostavno korisničko iskustvo i produktivnost, Thin Client podržava dual 4K (3840k2160) monitore i pruža više opcija za povezivanje sa šest USB portova. Dva su namenjena za štampače i skenere velike brzine, dok postoje i dva DisplayPort konektora, kao i ulazi za umrežavanje i bežični internet.

  • Jednostavna upotreba: Dell nudi kompletan paket kako za poslovne tako i za privatne prostore, kao i opciju automatskog upravljanja softverom u želji da postigne snažan nivo upravljanja koji može da savlada do nekoliko desetina hiljada uređaja. Kroz Wyse Device Manager, IT tim može da pojednostavi daljinsko upravljanje konfiguracijom i politiku upravljanja korporativnim i korisničkim uređajima - uključujući thin i zero klijente, iOS i Android uređaje - kroz jednu, intuitivnu konzolu.

Wyse 5060 Thin Client je kompatibilan sa svim većim posredničkim virtuelnim softerima kao što su Citrix XenDesktop, Microsoft RDS i VMware Horizon. VMware Blast Extreme daljinski protokol je takođe podržan na WES i ThinLinux verzijama.

Dostupnost

Wyse 5060 Thin Client komjuter biće dostupan partnerima i distributerima kompanije Dell u Sjedinjenim Američkim Državama i odabranim zemljama od sredine decembra.