Digitalni ključ oblikuje budućnost povezanih automobila

Kompanija LYNK CO, u svetu poznata po „najviše povezanom automobilu“ koji je predstavljen u oktobru 2016. godine, otpočinje partnerstvo sa kompanijom Ericsson kako bi kreirali budućnost povezanih automobila. Zahvaljujući i cloud servisima za povezane automobile kompanije Ericsson i liderskoj poziciji u cloud i IoT tehnologija, LYNK CO je predstavio „Digitalni ključ“ aplikaciju ugrađenu u automobil koja omogućava deljenje vozila.

Istraživanja pokazuju da se većina automobila ne koristi više od 90 odsto vremena. Digitalni ključ kompanije Ericsson i platforma za deljenje kompanije Link CO omogućavaju pristup Link CO automobilu putem pametnog telefona.

Preko LYNK CO aplikacije, vlasnik automobila može da kontroliše, nadgleda i deli svoje vozilo putem svog pametnog telefona ili direktno iz automobila.

LYNK CO brend je osnovao kineski proizvođač automobila Geely, koji je vlasnik i kompanije Volvo. LYNK CO 1 je prvi automobil koji je u potpunosti kreiran u digitalno doba.

Povezanost je ključna vrednost za LYNK CO brend jer njihovi automobili koriste širok opseg povezanih tehnologija koje za cilj imaju da olakšaju svakodnevicu. Aplikacije prikazane na velikom centralnom ekranu imaju neprekidnu internet i cloud konekciju, čime se otvara praktično neograničen broj mogućnosti za kreiranje novih servisa i usluga.