Đaniju Bardotiju uručena Nacionalna nagrada na Sony World Photography Awards 2016

„Put za Klenak“ Đanija Bardotija osvojio je titulu najbolje fotografije iz Srbije u 10 otvorenih kategorija na Sony World Photography Awards 2016, najvećem takmičenju u oblasti fotografije na svetu.

zvanično press saopštenje

Tim povodom, Nebojša Popovski, direktor prodaje kompanije Sony u Srbiji, svečano je uručio autoru Sony fotoaparat, model Alpha 7 Mark II.

„Fotografijom sam počeo da se bavim pre sedam godina i to fotografišući lokomotive, pa i danas najveći deo slika napravim na poslu, kad god vidim neki lepi motiv. Ova nagrada je do sada najveća i najvrednija koju sam primio, posebno imajući u vidu veliku konkurenciju“, izjavio je autor pobedničke fotografije.

Đani Bardoti je po zanimanju mašinovođa Železnica Srbije, a kao istinski ljubitelj fotografije dugogodišnji je član Šabačke fotografske zadruge i Udruženja fotografa Srbije. Fotografija „Put za Klenak“ biće izložena u kulturnom srcu Londona, galeriji Somerset House u periodu od 22. aprila do 8. maja, ali i objavljena u godišnjoj publikaciji konkursa.

Drugo i treće mesto u konkurenciji za Nacionalnu nagradu za Srbiju osvojili su Milan Ljubisavljević i Dejan Kovačević. Ovogodišnje izdanje Sony World Photography Awards može se pohvaliti rekordnim brojem od 230.103 prijava iz 186 zemalja širom sveta, a samo iz Srbije i Crne Gore na adresu konkursa pristiglo je trostruko više radova u odnosu na prethodnu godinu.