D-Link DCS-932L Home Network Cam

Jedan od osnovnih modela namenjen unutrašnjoj odnosno kućnoj upotrebi. Ovo je kamera koja bez problema snima video i noću, sa dosta dobrim rezultatima i dometom do 15m. Veoma jednostavna za podešavanje, odlično će odgovarati početnicima.

Pitanje video nadzora i bezbednosti u kućnim uslovima je postalo vrlo aktuelno pitanje, pa možemo videti da ima sve više modela kamera koje se mogu nabaviti, od poznatih proizvođača pa sve do raznih anonimnih ali i dosta jeftinijih varijanti. Pre nego što se uopšte krene u avanturu kupovine IP kamere, trebalo bi dobro razmisliti o tome šta se tačno traži i šta je tačno potrebno. D-Link je jedan od vodećih proizvođača mrežne opreme koji u svojoj ponudi ima veliki broj raznih kamera koje pokrivaju od osnovnih kućnih potreba do naprednih kamera za video nadzor objekata. model DCS-932L spada u jednostavnije, ali i tako ima dosta toga da ponudi kućnim korisnicima..

Ključne karakteristike

  • Dobar kvalitet slike
  • Veoma lako podešavanje
  • Night Vision do 15m
  • Motion Detection
  • Veoma lako podešavanje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: VGA 1/5" CMOS, 1 Lux @ F2.8, 640x480 (20 fps), 320x240 (30fps), 160x120 (30fps)
  • Objektiv kamere: F: 2.8, f: 5.01mm, digitalni zum 4x
  • Interfejs: 802.11b/g/n (WEP/WPA/WPA2), 10/100Base-TX Fast Ethernet
  • Video kompresija: MPEG-4/MJPEG
  • Dodatno: ugrađen mikrofon, mydlink

D-Link Home Network Camera DCS-932L

Ovo je kamera za kućnu (unutrašnju) upotrebu, koja dolazi sa kvalitetnim metalnim nosačem za zid. Dobra stvar kod ovog modela je što će montaža na zid biti najkomplikovaniji deo instalacije, pošto je po pitanju softvera i povezivanja na mrežu zaista jedan od zahvalnijih kamera koje smo probali. Kamera je smeštena u kompaktno kućište od bele plastike, dimenzija 27.2 x 60 x 96 mm, dok je montirana na postolje ukupnih dimenzija 65.8 x 65 x 126 mm. U pakovanju se dobijaju CD sa softverom, korisničko uputstvo, LAN kabl i standardni adapter za napajanje. Sa postoljem, kamera je spojena zglobom koji omogućava da se postavi i fiksira u željenom položaju, a treba pomenuti i da hvata solidno širok ugao (45.3° horizontalno, 34.5° vertikalno i 54.9° dijagonalno).

Sa prednje strane vidimo četiri IR diode koje pomažu da kamera vidi noću, i to do 15m, što je i više nego dovoljno za unutrašnju upotrebu. Pored LAN konektora (iza nalepnice sa zadnje strane), kamera ima i ugrađeni WiFi interfejs, tako da se dobija malo više slobode za pozicioniranje, stim što naravno treba voditi računa o tome da bude dovoljno blizu utičnice za struju. Pre uključivanja kamere, potrebno je instalirati softver na računar (Windows i Mac OS platforme podržane). Pored pristupa video feed-u iz lokalne mreže, ukoliko odvojite neko vreme za registraciju naloga i kamere na mydlink portalu (a kod kuće imate pristup internetu), dobija se i remote pristup kameri i feed-u, i to iz Web browser-a ili posebnih mobilnih aplikacija.

Rezime

Ova kamera koristi 1/5" CMOS senzor koji video snima u maksimalnoj rezoluciji od 640x480 piksela i 20 fps-a, što je i više nego dovoljno za odlične rezultate. Video se snima inače u MJPEG formatu, a treba pomenuti i Motion Detect opciju gde se snimanje uključuje samo onda kada kamera detektuje neko pomeranje. Sve zajedno, ovo je kamera za kućne korisnike koji bi želeli da dobiju daljinski pristup dešavanjima kod kuće, ili čak i kao bebi kameru da koriste u sobi gde im spava beba. D-Link u ponudi ima više modela sa veoma sličnim opcijama, koji koriste identičan senzor, te su i poredivog kvaliteta slike. Cena je u skladu sa onim što se dobija te je i potpuno opravdana.

Conclusion

The camera uses 1/5" CMOS sensor that captures video at a maximum resolution of 640x480 pixels at 20 fps, which is sufficient for excellent results. Video is recorded in MJPEG format, and there is a Motion Detect option that activates recording only when camera detects a moving. This camera is for home users who wish to obtain remote access to events at home or to use it as a baby camera in the room where the baby sleeps. D-Link offers various models with similar features using identical sensor, with the comparable picture quality. The price is in accordance with provided options, and it is fully justified.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2014.): 80€

Pin Computers ustupio: D-Link Home Network Camera DCS-932L
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.