D-Link DSC-930L

Odlična IP kamera koja je vrlo jednostavna za instalaciju i korišćenje, posebno ukoliko je bitno da se video feed-u pristupi sa neke udaljene lokacije, ili sa smart telefona. Kvalitet slike je odličan, a to je mnogima i najbitnije.

D-Link je kompanija koja spada u red najpoznatijih, kada je u pitanju mrežna oprema, i to ne samo za kućnu upotrebu, već i poslovnu upotrebu koja zahteva dosta naprednije i kvalitetnije uređaje, sa složenijim funkcijama. IP kamere nisu ništa novo i već duže vreme možemo videti razne modele koji su prilično širokog raspona cena, no uvek volimo da vidimo nešto novo što donosi bolju funkcionalnost. Model DSC-930L je kamera dosta dobre optike i sa bežičnim (pored regularnog LAN-a) interfejsom, uz mogućnost pristupa feed-u preko interneta, čak i sa nekog smartphone-a, uz poseban D-Link interfejs.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet slike
  • Veoma lako podešavanje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: VGA 1/5" CMOS, 1 Lux @ F2.8, 640x480 (20 fps), 320x240 (30fps), 160x120 (30fps)
  • Objektiv kamere: F: 2.8, f: 5.01mm, digitalni zum 4x
  • Interfejs: 802.11b/g/n (WEP/WPA/WPA2), 10/100Base-TX Fast Ethernet
  • Video kompresija: MPEG-4/MJPEG
  • Dodatno: ugrađen mikrofon, mydlink

D-Link DSC-930L

Kamera je relativno malih dimenzija, a dolazi u pakovanju sa praktičnim postoljem, tako da se može postaviti na neku ravnu površinu ili čak zakačiti na zid, mada treba imati na umu da ipak nije u pitanju model posebno namenjen za spoljašlju upotrebu, pa ukoliko se i bude montirao negde napolju, treba obezbediti nastrešnicu da slučajno ne pokisne. Odmah da kažemo i to da je kamera odličnog kvaliteta izrade, sa metalnim zglobom koji spaja kameru i postolje, tako da se može jednostavno postaviti u željeni položaj tako da hvata određeni kadar. Odmah da kažemo i to da se po horizontali hvata ugao od 45.3 stepena, po vertikali 34.5 stepena, odnosno dijagonalno 54.9 stepeni.

Što se samog sočiva tiče, bitno je znati da ima 4x optički zum, da ima autofokus i otvor blende od F2.8, tako da će moći da da pristojnu sliku i ako nema puno svetla u okruženju. Naravno, treba zaboraviti na noćna snimanja, a za to postoje posebne kamere. Format videa i slike je MJPEG odnosno JPEG, a što se rezolucije tiče, može se dobiti maksimalno 640x480 piksela u 20fps-a, odnosno 320x240 i 160x120 u 30fps-a, što je sasvim dovoljno za prosečne korisnike. Instalacija je veoma jednostavna, i u par koraka (bez obzira da li se koristi LAN ili WiFi interfejs) se sve podešava. Za one koji će kameru povezivati bežično, ukoliko ruter podržava WPS, podešavanja će biti čak i jednostavnija.

Rezime

Ono po čemu je karakteristična ova kamera je da se po instalaciji softvera otvara mydlink nalog, a to znači da se preko web interfejsa dolazi lako do feed-a sa kamere. Naravno, postoje Android i iPhone aplikacije koje i dodatno olakšavaju pristup. Kvalitet slike je stvarno odličan, a kako je ugrađen i mikrofon, može se pratiti i zvuk. Sve zajedno, ovo je kamera koja će najviše odgovarati onima kojima znači da sa mobilnog telefona ili neke druge udaljene lokacije koja ima internet pristup.

Conclusion

What characterizes this camera is the fact that after installing the software opens a mydlink account, which means that using the Web interface you will easily come to feed from the camera. Of course, there are Android and iPhone applications that facilitate this even more. Picture quality is great, and bearing in mind there is a built-in microphone it is possible to play with sounds too. Overall, this camera will suit those who want to shoot photos using a mobile phone or to use the device from any remote location with Internet access.

Testirani proizvod je uzorak.

Pin Computers ustupio: D-Link DSC-930L
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.