Ekološka produktivnost uz nove Philips Power-Sensor monitore

Beograd, 8. decembra 2016. – MMD, vodeća tehnološka kompanija i brend licencirani partner za Philips monitore predstavlja novi 24-inčni LCD monitor koji radi za dobro zdravlja čoveka ali i za planetu. Upakovan u ekološki dizajn, minotor ima integrisani PowerSensor kako bi se isključio kada nito ne sedi ispred njega. Takođe ima i specijalnu LowBlue opciju koja smanjuje štetnu količinu plave svetlosti. Kombinovan s odličnim prikazom boja i širokim uglom gledanja zbog IPS tehnologije, 16:10 razmerom slike kao i naprednom mogućnosšću povezivanja uz USB 3.0, ovaj monitor pospešuje produktivnost u modernim kncelarijama.

Philips

Blagostanje na poslu

Komentarišući novi monitor koji poboljšava produktivnost, Artem Khomenko, Product Manager za Philips monitors Europe u MMD-u je rekao: „I kod kuće i na poslu ljudi rutniski provode puno vremena ispred ekrana. Ovaj novi monitor je deo našeg stalnog nastojanja i cilja da razvijamo inovativne proizvode koji će pomoći ljudima da rade produktivnije, a pritom i zdravije tokom dugih sati.“.

Održati sveže i zdrave oči je ključ za udobnost svakog korisnika. Međutim, izlaganje štetnoj plavoj svetlosti monitora može potencijalno da našteti vid. LowBlue opcija koju sadrže novi 240B7QPJEB/240B7QPTEB LCD Philips monitori smanjuje taj štetan uticaj. Proizveden kako bi poboljšao blagostanje svakog korisnika, LowBlue opcija koristi pametnu tehnologiju softvera kako bi redukovala štetne talase plave svetlosti. Ova opcija je nadopunjena Philips Flicker-Free tehnologijom koja reguliše osvetljenje ekrana i redukuje titranje slike za što udobnije gledanje. Monitor dolazi i sa SmartErgoBase bazom koja omogućav podešavanje visine monitora kao i opcije nagiba, rotacije i zakretanja kako bi korisnik mogao da postavi monitor u željeni položaj za maksimalnu udobnost. Monitor ima i dodatnu korisnu mogućnost za čuvanje neurednih kablova.

Monitor s ekološkim profilom

Novi Philips monitor proizveden je uz glavnu misiju - pružiti ekološku produktivnost. Proizveden je od 85 posto reciklirane plastike s TCO završetkom minimizirajući štetan uticaj proizvodnje na okolinu. Integrisani PowerSensor čuva energiju uz pomoć senzora koji prima i prenosi bezopasne infracrvene signale kako bi odredio da li je korisnik prisutan i u slučaju da nije, automatski redukuje svetlost monitora radi uštede energije. Ovim načinom se smanjuju troškovi struje i do 80 posto a produžuje se i vek samog monitora.

Odlične funkcije monitora

Osim ekoloških benefita, novi monitor takođe omogućava ono najbitnije - sjajni kvalitet slike. Napredna IPS tehnologija kreira ekstra široke uglove gledanja od 178/178 stepeni za mogućnost gledanja iz skoro svakog ugla. Bez obzira na to da li koisnik radi na velikim tabelama ili više stranica dokumenta, zahvaljujući 16:9 aspektu slike, novi monitor je idealan za sve vrste poslovnih aplikacija s obzirom da nudi više mesta na ekranu. Zadovoljstvo korisnika tu ne prestaje jer monitor pruža oštre slike i živopisne boje za poslovne aplikacije koje zahtevaju doslednu preciznost boja i svetlost. Ultra tanki okvir monitora smanjuje ometanje pažnje a i idealno je za spajanje više monitora bez smanjenja kvaliteta slike.

Profesionalno povezivanje

Kao odgovor na potrebu najefikasnijeg povezivanja sa čitavim nizom izvora podataka, najnoviji Philips monitor je opremljen VGA, DisplayPort i univerzalnim HDMI priključcima. Za super brz prenos podataka, monitor ima i USB 3.0 koji omogućava prenos podataka pri brzini od 5.0 gigabajta po sekundi. Osim toga USB priključak je kompatibilan i sa USB 2.0 stoga korisnici mogu koristiti i uređaje sa USB 2.0.

Novi Philips 240B7QPJEB/240B7QPTEB LCD monitori već su dostupni u najvećim prodavnicama elektronske robe po maloprodajnoj cijeni od:

Philips 240B7QPTEB – 44,229.00 Din. (bez PDV-a)

Philips 240B7QPJEB - 42,989.00 Din (bez PDV-a)