Epson dobio EcoVadis Gold rejting za sveukupnu ekološku održivost

November 26, 2018 – Epson je za drugu godinu zaredom dobio Gold rejting za ukupnu održivost nezavisne platforme EcoVadis. Najbolji rejting, odražava posvećenost Epsona ka postizanjem najviših mogućih međunarodnih standarda CSR-a, a takođe i odaje priznanje Epsonu kao „izvanrednom“ u kategoriji čuvanje životne sredine i održivih nabavki, naglašavajući dostignuća kompanije u radu, ljudskim pravima i etici.

Epson

EcoVadis - nezavisna, pouzdana i kolaborativna platforma - koristi jedinstvenu metodologiju za procenu CSR-a koja obuhvata preko 50.000 organizacija u 190 industrijskih sektora, u 150 zemalja. Proces za određivanje rangiranja obuhvatao je pregled i ocenjivanje Epsona u pogledu zaposlenih, procesa i platformi koji se primenjuju u kompaniji. Rezultat pokazuje visok nivo posvećenosti kompanije cilju održanja životne sredine, stavljajući Epson u vodećih 3% kompanija za ukupnu održivost na svetu.

Henning Ohlsson, direktor CSR-a, Epson Europe, ovim povodom je prokomentarisao: „Sa rastućom potražnjom preduzeća da demonstriraju najviše moguće CSR i standarde održivosti, veoma sam ponosan što je sav posao koji smo radili kao kompanija, prepoznat u vidu Gold EcoVadis rejtinga koji smo dobili.“

„U Epsonu, dugo smo verovali da kompanije imaju kolektivnu odgovornost za izgradnju održive budućnosti, a to uključuje svaki korak lanca snabdevanja - od fabrike pa sve do kancelarije. Trudimo se da ovo uključimo u naše napore u CSR-a i u tehnologiju koju proizvodimo, što pomaže našim poslovnim korisnicima da ispune svoje ciljeve održivosti.“

„Održivost je u našoj DNK i ukorenjena je u našu menadžersku filozofiju“, nastavio je Ohlsson. „Biti održiva kompanija znači biti svestan svakog aspekta organizacije. Upravo to podstiče naše inovacije, pokreće naš rast, motiviše našu radnu snagu i predstavlja ključni faktor kako radimo sa našim partnerima u lancu snabdevanja. Međutim, dok sprovodimo sve korake u napretku ekonomije koja podrazumeva kružnu, nisku emisiju ugljen-dioksida - još uvek nismo završili i konstantno napredujemo u našoj potpunoj posvećenosti ciljevima održivog razvoja koje je odredio UN. Sve ovo, konstanto redefiniše način na koji poslujemo“.

Epsonova misija razvijanja tehnologije poslovnog inkdžet štampanja, pomaže našim klijentima da dostignu svoje ekološke, finansijske i društvene aspiracije. Ako kompanije odluče da investiraju u tehnologiju inkdžet štampanja, a ne lasera - mogu zabeležiti i za do 99% manji nivo otpada, nulti nivo ozonskih gasova, 92% manje CO2 emisije i 96% manje utrošene energije u poređenju sa upotrebom laserskih štampača. To znači da kada bi se sve firme odlučile da koriste inkdžet štampanje umesto laserskog, uštedela bi se energija koja je ekvivalentna onome što prosečno potroši čak 507.000 domaćinstava širom Evrope u periodu od jedne godine.

Osim inkdžet štampe, Epson je posvećen i razvoju proizvoda koji uzimaju u obzir zaštitu životne sredine u svim svojim proizvodnim programima, uključujući projektore, robotiku i pametne naočare za augmentovanu stvarnost. Epsonova težnja da proizvede efikasne, kompaktne i precizne tehnologije (Sho Sho Sei) dugo je već utemeljena na japanskoj Monozukuri filozofiji – koja predstavlja umetnost i nauku proizvodnje.

Upravo zahvaljujući ovim stalnim naporima za unapređenjem proizvodnje, uspela je da zaživi Epsonova poslednja inovacija PaperLab. Radi se o prema našem istraživanju, prvom kancelarijskom sistemu koji na licu mesta pravi nov papir od starog. PaperLab A-8000 omogućava da se otpadni papir ponovo koristi u novoj proizvodnji papira i omogućava ljudima da „zatvore reciklirajući krug“.

Više informacija o Epsonovim CSR rezultatima može pronaći u Integrated Report i Sustainability Report dokumentima, koji ističu napredak kompanije i ključna dostignuća u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja na globalnom nivou. Da biste pogledali Epson Europe ekološke akreditive, kliknite ovde.