Epson i Lang AG obezbedili dva 3LCD laserska projektora za svečano otvaranje CeBIT-a 2017

27.03.2017. – Epson je objavio da je radio s partnerom Lang AG, vodećom nemačkom kompanijom za iznajmljivanje audio-vizuelne opreme, kako bi obezbedio dve jedinice EB-L25000U, što je trenutno najsjajniji[1] 3LCD projektor na tržištu, za upotrebu u spektakularnom performansu mapiranja projekcija koji je predstavljao deo svečanog otvaranja CeBIT-a 2017. Svečanosti su prisustvovali poslovni lideri i visoki državni zvaničnici, uključujući nemačku kancelarku Angelu Merkel i japanskog premijera Šinza Abea. Japan je zvanična zemlja partner za CeBIT 2017.

Kreativni direktor za performans je prokomentarisao: "Izabrali smo Epsonove projektore zbog njihovog visokog sjaja i visokog kontrasta. Sa svojom bogatom ekspresijom nijansi boja i crne, verujemo da su idealni projektori za verno reprodukovanje mapiranja projekcija i kompjuterske grafike koji igraju tako važnu ulogu u performansu."

EB-L25000U projektori zasenili su prisutne svojim sjajem i živim okrepljenjem bojama koje se koriste u predstavi koja slavi najbolje što japanska tehnologija ima, kao i jaku vezu između Japana i zemlje domaćina. Senzacionalan performans mapiranja projekcija koji uključuje kombinaciju atraktivnih slika projektovanih na predmetima, kao što su kocke i robotske ruke, čine veličanstvenu kombinaciju proširene i mešovite stvarnosti[2] u kojoj su prisutni uživali na ovom prestižnom događaju.

EB-L25000U nije samo najsjajniji 3LCD laserski projektor na tržištu, već je takođe i manji i lakši od konkurentskih proizvoda. Osim toga, zahvaljujući rotaciji od 360°, nudi i neverovatno fleksibilnu montažu. Zatvorena optička jedinica i neorganski fosforni točak znače da EB-L25000U pruža 20.000 sati pouzdane upotrebe, bez održavanja[3], noseći se čak i sa veoma zadimljenim prostorijama, kao što su koncertne dvorane i pozorišta.

CeBIT je jedna od vodećih svetskih tehnoloških izložbi. Pored EB-L25000U, Epson je prikazao svoje najmodernije kancelarijske inkdžet štampače, Moverio pametne naočare, robotiku i PaperLab, prvi svetski[4] sistem za pravljenje papira u kancelariji koji pretvara stari papir u novi, koristeći suvi proces.

Epsonovi novi proizvodi mogli su da se vide na CeBIT-u u hali 3, na štandu D17 i u hali 4, na štandu A38, u japanskom paviljonu.