Epson sprema velike stvari za ovogodišnji Grafima sajam u Beogradu

20. septembar 2018. – Kompanija Epson ove godine po prvi put je domaćin međunarodnog sajma grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima, koji slavi svoje jubilarno četrdeseto izdanje i održava se od 26. do 29. septembra na Beogradskom sajmu. Epson ove godine priprema pregršt zanimljivog sadržaja, a fokus je kako na tehnologiji, tako i na primenjivom, stvaralačkom aspektu ove industrije.

Epson

Četiri nova uređaja iz T-serije štampača velikog formata, svoju evropsku premijeru imaće upravo na Grafima sajmu u Beogradu. Njih će predstaviti Dankan Ferguson, izvršni direktor za prodajna i poslovna odeljenja pri kompaniji Epson Europe u oblasti profesionalne štampe i robotike. Radi se o SureColor modelima SC-T3100 i SC-T5100 koji nude brzinu, preciznost i pouzdanost u ultra-elegantnom, kompaktnom dizajnu, kao i o modelima SC-T5400 i SC-T3400, tehničkim štampačima profesionalnih performansi.

Epson

"Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo u Beogradu pokazati naše najnovije uređaje T-serije i posetiocima Grafima sajma pružiti priliku da se među prvima na svetu uvere u Epsonov impresivni asortiman tehničkih štampača velikog formata. Napravljeni uz pomoć naših tehnologija koje pružaju vrhunske performanse štampe, oni se savršeno uklapaju u većinu poslovnih okruženja, a korisnicima omogućuju i bežično štampanje," rekao je Dankan.

Epson

Osim što će prikazati nove uređaje T-serije, kao i širok spektar ostalih već postojećih rešenja za potrebe profesionalne štampe, Epson će na najbolji način pokazati i kako vizije, uz pomoć odgovarajuće tehnologije, zaista postaju realnost. U saradnji sa vizuelnom umetnicom Jelenom Blečić, Epson priprema izložbu na kojoj će posetioci na licu mesta moći da vide raznovrsne komade nameštaja, garderobe, aksesoare i svakodnevne predmete.

Epson

Jelena Blečić aktivno stvara već gotovo pune dve decenije. Za sobom ima pregršt samostalnih izložbi i veliki broj realizovanih kampanja i projekata. Njene radove karakterišu iskrenost i radost, a kroz njih ona nastoji da ukaže na integritet individue, poštovanje sreće kao izvora svih prirodnih stimulansa, kao i na to koliko je radost ozbiljna tema.

“Epson Srbija mi je ukazao veliko poverenje i priliku da zajedno istražujemo fantastične mogućnosti štampe na njihovim autentičnim mašinama, koje svoj trag ostavljaju na najrazličitijim podlogama. Trag postojan, stabilan u bojama koje su potpuno verodostojne i snažne. Naš susret i saradnja još jednom su potvrdili upravo kolika je radost stvaranja. Smatram i tvrdim da stvaralaštvo nije ništa manje bitno kada se istražuje u oblasti usavršavanja tehnologije štampe,” zaključila je Jelena.

Posetioci će ove godine imati priliku da uživaju i u finalu regionalnog takmičenja u oblepljivanju vozila pod nazivom "Adria/Balkan Wrap Star". Epson je generalni spozor događaja, a nakon manifestacija koje su tokom godine održane u Vrdniku, Sarajevu i Zagrebu, na Grafimi će se okupiti finalisti, koji će sva rešenja za samolepljive folije štampati upravo na Epsonovim štampačima. Takmičenje tradicionalno privlači veliku pažnju publike, a finalisti će pred beogradskom publikom pokazati kako u vrlo kratkom roku, automobilu podariti potpuno novi izgled i šarm.

Epson poziva sve zainteresovane da posete štand kompanije od 26. do 29. septembra u hali 4 Beogradskog sajma, isprate premijerno prikazivanje novih uređaja T-serije štampača velikog formata kao i ostala rešenja koja kompanija nudi najširem spektru profesionalaca grafičke, papirne kreativne industrije, ali i da se na licu mesta uvere kako to zahvaljujući Epsonu, vizije postaju realnost.