Ericsson konkurs Innovation Awards 2016

Ericsson je pokrenuo nagradni konkurs Ericsson Innovation Awards 2016, koji pruža priliku studentima iz celog sveta da razviju inovativne ideje u saradnji sa stručnjacima kompanije Ericssona, a tema ovogodišnjeg konkursa jeste budućnost gradskog života.

Zvanično press saopštenje

Kompanija Ericsson otvorila je nagradni konkurs Ericsson Innovation Awards 2016 (EIA 2016), koji pruža priliku studentima iz celog sveta da razviju svoje inovativne ideje u saradnji sa ekspertima iz Ericssona.

Tema ovogodišnjeg EIA konkursa je budućnost gradskog života. Do 2050, očekuje se da će oko 70 odsto svetske populacije stanovati u urbanim sredinama, i upravo pametni gradovi predstavljaju priliku za poboljšanje životnog standarda milijarde ljudi. Iz tog razloga je konkurs i fokusiran na ideje koje koriste IKT, kako bi poboljšali kvalitet gradskog života i omogućili da budući gradovi budu kreativna, povezana i održiva mesta za život i rad.

Svi studenti imaju pravo učestvovanja, a EIA 2016 konkurs otvoren je za timove od dva do četiri člana. Nakon prijave, koja se završava 30. novembra 2015, imena deset polufinalista biće objavljena 18. decembra 2015. Devet od deset polufinalista izabraće žiri Ericssona, a preostali polufinalista biće izabran javnim glasanjem.

Svaki od deset timova radiće sa dva odabrana Ericsson eksperta na razvoju održivog projekta i na biznis planu za svoju ideju. Četiri tima koje izabere žiri, učestvovaće u EIA 2016 velikom finalu u Stokholmu u Švedskoj. Tim koji pobedi, osvojiće nagradu u vrednosti od 25.000 evra, a drugoplasirani nagradu od 15.000 evra. Takođe, polufinalisti će dobiti priliku za praksu ili zaposlenje u kompaniji Ericsson.

Za više informacija i prijave na Ericsson Innovation Awards 2016 konkurs, posetite sajt: http://www.ericsson.com/innovationawards.