Ericsson preuzima post-produkciju i upravljanje medijskim servisima BBC Creative tima

Kompanija Ericsson sklopila je ugovor sa jednim od vodećih svetskih javnih servisa, kompanijom BBC, za pružanje post-produkcijskih usluga i upravljanje medijskim servisima i menadžment medija usluga za BBC Creative.

Ericsson će pružati kompletnu uslugu, uključujući i usluge za montažu, editovanje i dizajn, miks zvuka i titlovanje i čuvanje sadržaja, uključujući i funkcije za pretraživanje i arhiviranje, a svi ti servisi su bazirani na Ericsson cloud platformi za medije. Torsten Sauer, direktor Sektora za medijske servise u kompaniji Ericsson, rekao je: „Ponosni smo što je BBC odabrao upravo kompaniju Ericsson za pouzdanog partnera za pružanje post-produkcijskih usluga i upravljanje medijskim servisima. Ovo je veliki uspeh za kompaniju Ericsson i priznanje za naše talentovane timove i tehničko znanje i veštine koje imamo, i dodatno potvrđuje našu poziciju globalnog lidera u pružanju medijskih servisa.“

Ericsson sarađuje sa klijentima širom sveta na kreiranju kvalitetnog personalizovanog i intuitivnog iskustva za TV gledaoce. Portfolio kompanije Ericsson obuhvata usluge za obogaćivanje medijskog sadržaja, njegovu obradu, objavljivanje, isporuku i poboljšanje iskustva. Svake godine, Ericsson distribuira preko 4 miliona sati programa na više od 60 jezika za više od 500 televizijskih kanala.