Executive Group trostruki dobitnik IAB MIXX nagrada

Beograd, 16. decembar 2016 – Agencija za integrisane komunikacije Executive Group i The Coca-Cola Company jedini su trostruki dobitnici nagrada za digitalne kampanje na sinoćnoj „IAB MIXX“ konferenciji, osvojivši Grand Prix Serbia priznanje, kao i nagrade za Best Brand Awareness Campaign i Best Social Media Campaign.

IAB MIXX konferencija je održana prvi put, u organizaciji udruženja Interactive Advertising Bureau Serbia, a dodeljeno je ukupno deset nagrada za najistaknutije digitalne projekte i kampanje u periodu od januara 2015. do decembra 2016. godine.

Kampanja „Lansiranje Fanta uvrnute flašice“, koju su sprovele The Coca-Cola Company, Executive Group i Yasserstain, osvojila je prvu nagradu u kategoriji Best Brand Awareness Campaign, kao i nagradu IAB Mixx Grand Prix Serbia, za najbolju kampanju u prethodne dve godine.

Kompanija The Coca-Cola Company je i dobitnik nagrade u kategoriji Best Social Media Campaign, za brend „Schweppes“ i kampanju „Samo za iskusne“, takođe nastalu u saradnji sa Executive Group.

„Ovo trostruko priznanje je za nas u Executive Group velika motivacija da na kraju izuzetno uspešne godine nastavimo da nadmašujemo sebe i osvajamo nove oblasti znanja i kreativnosti.

Želeo bih da se zahvalim timu na predanom radu, a klijentu na poverenju koje nam je ukazano“, rekao je Darko Matijašević, generalni direktor agencije Executive Group. Direktor Digital odeljenja u Executive Grup Igor Božović je naglasio da su nagrade dokaz „da kada se radi marljivo, uporno, bez zadrške i svim srcem, rezultati i priznanja ne izostaju”.

Konferencija IAB MIXX je na jednom mestu okupila kreatore, vizionare i eksperte u oblasti digitalnih medija i marketinga, sa ciljem da edukuje učesnike o aktuelnim trendovima u digitalnoj industriji.

IAB MIXX nagrade nisu prve u tekućoj godini za projekat „Lansiranje Fanta uvrnute flašice“. Na drugom Festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2016 projekat je odneo pobedu u kategoriji Best Social Media Campaign. Osim toga, kampanja je bila i finalista u kategoriji „Digitalni mix“ nagrade za najbolje regionalne digitalne radove „SoMoBorac 2016“, a koju je Executive Group ove godine osvojila u kategoriji SoMust Have sa kompanijom Carlsberg Srbija i brendom Tuborg.