Fitbit Charge 2 – ultimativna fitnes narukvica

O fitnes gedžetima kompanije Fitbit zaista je suvišno trošiti previše reči pošto je reč o proizvodima koji jednostavno besprekorno obavljaju svoj posao i pružaju svojim vlasnicima detaljne uvide u sve dnevne i noćne aktivnosti. Pored trekovanja svih fizičkih aktivnosti oni nude i mogućnost da se sa njima uči o pravilnoj ishrani i zdravim navikama, ali i da se na pravilan način izvode vežbe kako bi se organizam oslobodio viška masnih naslaga i bio u top formi. Fitbit-ova rešenja konkretno za razliku od drugih rade posao, veoma su precizna i vizuelno su ispred svog vremena o čemu svedoče brojne osvojene nagrade za dizajn i funkcionalnost proizvoda.

U skladu sa svim aktuelnim novotarijama iz fitnes sveta koje su se pojavile u prethodnih godinu dana Fitbit je kupcima širom planete nedavno ponudio nekoliko sjajnih fitnes trekera, među kojima se posebno izdvaja Charge 2 narukvica koja predstavlja direktnog naslednika veoma tražene i cenjene Charge HR narukvice, koja je i na ovim prostorima imala odličnu prodaju. Charge 2 je u biti fitnes narukvica veoma slikačna Charge HR narukvici s tim da je vizuelno mnogo atraktivnija i poseduje lepo rešen displej preko kog je moguće pratiti sva merenja, ali i brojne druge aktivnosti. Ona je otporna na većinu spoljnih uticaja, uključujući i uticaj vode pa je tako sa njom moguće trčati i vežbati po kiši. Proizvođač je ne preporučuje za plivanje i ronjene, mada su neki testovi pokazali da je i po tim pitanjima veoma izdašna.

Fitbit Charge 2

Charge 2 prati sve dnevne i noćne aktivnosti korisnika, tj. broji iskoračane korake i stepenike, pređenu kilometražu, potrošene kalorije, dubinu sna, izlaganje naporima i meri otkucaje srca. Po potrebi može se pretvoriti i u personalnog trenera, kao i u moćnog vodiča ka zdravijem načinu života. Fitbit Charge 2 sa pametnim telefonima i računarima komunicira preko Bluetooth veze koja pored toga što je zadužena za sinhronizaciju podataka sa trekera prima i informacije sa uređaja sa kojim je uparena. Tako korisnik dok trenira brzo i lako može da ima uvid u prisple poruke, mejlove i (propuštene) pozive, ali i da prima obaveštenja o na primer vremenskoj prognozi. Takođe, kako poseduje displej Charge 2 ima implementiran i alarm, sat i kalendar, a može da pruža i brojne druge vizuelne informacije koje su korisniku bitne, samo je važno da se iste preko aplikacije fino setuju.

Srce Charge 2 fitnes narukvice čini skup od tri senzora: Optical heart rate tracker, 3-axis accelerometer i Altimeter, čiji je glavni zadatak da tokom dana i noći prikupljaju informacije o svim fizičkim aktivnostima organizma, kao i o vremenskim intervalima u kojima isti odmara. Pored ovih senzora Charge 2 poseduje i vibracioni motor koji mirno izvodi korisnika iz sna, ali i utiče na to da bude aktivan. Konkretno, ukoliko korisnik više od jednog sata nema nikakvih fizičkih aktivnosti Charge 2 aktivira vibracioni motor i kreće da animira korisnika da se pokrene i vežba, odnosno da krene da izlaže svoje telo naporima i kretanju. Na ovaj način organizam se tokom dana stalno održava u nekoj vrsti zadate aktivnosti dovoljnoj da telo ostane sveže i aktivno.

Proizvođač Charge 2 narukvicu nudi u više različitih boja, a za istu je dizajniran i veliki broj prestižnih dodataka (od kože i plemenitih metala) koji je čine još atraktivnijom i moćnijom. Velika prednost ove narukvice je i autonomija baterije koja je dovoljna za pet dana aktivnog korišćenja, međutim ono što je mnogo zanimljivije jeste da se ista puni za manje od dva sata i ponovo je spremna za novo petodnevno korišćenje. Softverski posmatrano Fitbit je i ovu fitnes narukvicu obskrbio sa odličnom aplikacijom dostupnom za sve široko prihvaćene mobilne i desktop platforme. Grafički je istu koncipirao tako da svima bude jasno šta, kako i zašto, odnosno da korisniku informacije budu na dohvat ruke – pregledne i jasne. Kada se treker sinhronizuje sa aplikacijom prikupljene informacije se obrađuju i korisniku budu dostupune u vidu atraktivnih grafičikih prikaza.

Sabirajući sve ono što donosi Charge 2 fitnes narukvica nije teško zaključiti da je upitanju jedan vrhunski fitnes gedžet izbalansiran do detalja. Svakako najveća prednost ovog rešenja je preciznost, upotrebna vrednost i moderan dizajn, ali i lakoća korišćenja. Definitivno, ovo je fitnes proizvod visoke srednje klase koji će odgovarati i profi sportistima i osobama koje jednostavno žele da se oslobode viška masnih naslaga i stresa. Idealan je za starije osobe zbog trekovanja pulsa, kao i za decu, trudnice i mlade. Očekivano, cena Charge 2 fitnes narukvice nije baš previše skromna, međutim mogućnosti koje nudi vrede svaki uloženi dinar!

Cena (sa PDV-om): 22.000,00 dinara

Kontakt: iStyle