Fitbit Flex 2 – mala fitnes treker moćnih performansi

U svetu fitnes gedžeta kompanija Fitbit definitivno je korak ispred svih o čemu govore ne samo brojna priznanja koja su otišla u ruke ovog giganta, već i milioni prezadovoljnih korisnika koji iz dana u dan dolaze do rezultata o kojima su maštali. Proizvodi ove kompanije u javnosti su uglavnom predstavljani kao rešenja za aktivne sportiste i rekreativce, međutim oni imaju daleko ozbiljniju primenu – koriste se u redukciji masnih naslaga i suzbijanja gojaznosti, za praćenje stanja pacijenata u stacionarnim ustanovama (i van njih, kada je potrebno), ali i kao personalni treneri koji uče svoje vlasnike kako pravilno da vežbaju i kako da svoje telo dovedu u top formu.

Iz aktuelne ponude Fitbit-a trenutno se izdvaja sveže lansiran Flex 2 fitnes treker koji je izveden u vidu male, ali elegantne narukvice. Zapravo, ovaj treker uz određeni akcesoar može da se nosi i kao ogrlica oko vrata, što je za lepši pol mnogo atraktivnije izdanje. Flex 2 fitnes trker u biti predstavlja direktnog naslednika popularne Flex fitnes narukvice koja se još uvek može naći u prodaji, ali je od iste nešto bogatiji funkcijama i kao što smo već rekli može da se nosi i u vidu narukvice i kao ogrlica. Kao narukvica Flex 2 fitnes treker se može naći u četiri različite boje, dok se kao ogrlica može spakovati u dva lančića (Silver i Gold) koji se kupuju odvojeno, odnosno nisu sastavni deo paketa. Realno gledano Fitbit je Flex 2 fitnes treker želeo da približi najširem krugu potrošača zbog čega je i kreirao zanimljive prateće dodatke. Videćemo koliko će to zaista pomoći u prodaji ovog sjajnog proizvoda, ali svakako je više nego pohvalno.

Fitbit

Flex 2 fitnes treker se oslanja na senzor koji se pravilno naziva - 3-axis accelerometer, a koji prati kako dnevne, tako i noćne aktivnosti korisnika. Od dnevnih aktivnosti senzor prati potrošnju kalorija, iskoračane korake i stepenike, pređenu kilometražu/distancu, uloženi fizički napor, način vežbanja i druge zanimljive parametre. Kod noćih aktivnosti trekuje dubinu sna, trzavice i pokrete, kao i buđenje iz dubokog sna. Kako bi se redukovao nivo stresa na minimum prilikom buđenja Fitbit je u ovu narukvicu ugradio vibracioni motor koji blagim vibriranjem izvodi korisnika/nosioca korak po korak iz dubokog sna.

Narukvica na sebi nema displej, što je nekako i očekivano za cenovni rang u kom se ista nalazi, ali poseduje pet LED dioda koje su tu da obaveste korisnika o prispelim pozivima, SMS porukama, mailovima i notifikacijama – sve to kada je Flex 2 fitnes treker sinhroizovan sa pametnim telefonima. Proizvođač je poradio na tome da budu podržane sve popularne mobilne i desktop platfome, kao i da aplikacije za iste budu pregledne i vizuelno lepo rešene.

Pored svega što nudi Flex 2 fitnes treker se brine i o tome da korisnik nikako ne pređe u statičnu fazu, odnosno da prestane sa fizičkim aktivnostima. U prevodu to znači da će treker na svakih sat vremena da opominje svog vlasnika ako se ne kreće da napravi minimum 250 koraka, što je dovoljno da organizam uvek ostane u stanju fizičke pripravnosti za ozbiljnije fizičke aktivosti. Flex 2 fitnes treker se od sličnih rešenja izdvaja i po tome što je otporan na većinu spoljnih uticaja, tako da je sa njime moguće vežbati i kada napolju pada kiša i generalno kada su loše vremenske prilike. Njegova velika prednost je i ta što poseduje bateriju odlične radne autonomije pa iziskuje svega jednom u 5 do 7 dana da se napuni.

To bi bio Flex 2 fitnes treker koji u biti predstavlja sjajnog fitnes trenera i vernog pomoćnika na putu ka zdravijem načinu života. Sjajno je rešenje kako za aktivne sportiste, tako i za rekreativce, ali i sve koji žele da prigrle zdrave životne navike. Ovaj treker ne samo što pruža kompletan pregled dnevnih i noćnih aktivnosti već uz određeni akcesoare predstavlja i elegantan detalj koji će se savršeno složiti uz svaku vrstu garderobe, uključujući i onu najelegantniju. Suma sumarum Flex 2 fitnes treker je mnogo više od običnog fitnes gedžeta, on je budućnost ovakve vrste proizvoda i apsolutna preporuka svakom ko želi da promeni svoj pogled na svet i krene zdravo da živi!

Cena (sa PDV-om): 13.400,00 dinara Kontakt: iStyle