Fitbit Flex 2 model – savršen fitnes treker

Fitens trekeri su u poslednjih nekoliko godina postali veoma tražena roba što od strane sportista (i profesionalaca i amatera), što od strane osoba koje žele da na prirodan način izgube kilograme i svoje telo dovedu u top formu. Fitbit je kompanija koja je na ovom polju apsolutno dominantna sa svojim rešenjima, a poslednji fitnes treker koji je ista predstavila spaja moderan dizajn sa odličnim performansama i jednostavnim korišćenjem. Konkretno radi se o fitnes trekeru punog naziva Flex 2 koji u osnovi predstavlja naslednika Flex narukvice koja je na domaćem tržištu imala ogroman uspeh. Flex 2 fitnes treker donosi nekoliko unapređenja u odnosu na Flex narukvicu, ali i mogućnost da se nosi oko vrata kao lančić (uz opcione dodatke) ili da se nosi kao narukvica (difoltno).

Fitbit Flex 2

Fitbit je kompanija svesna dominacije na tržištu fitnes gedžeta i svesna toga u kom pravcu treba da razvija svoja rešenja kako bi potrošači širom planete bili zadovoljni. Flex 2 fitnes treker je plod napornog rada Fitbit-ovih inženjera da spoje lepo, korisno i funkcionalno. Ovo je fitnes treker budućnosti, fitnes treker koji donosi jedan novi pristup trekovanju fizičkih napora korisnika, ali i praćenju noćnih aktivnosti, koje su veoma važne kako bi se telo dovelo u odgovarajuće (odmorno) stanje za nove izazove. Srce Flex 2 fitnes trekera čini skup senzora koji vrlo detaljno imaju uvid u sve dnevne i noćne aktivnosti nosioca. Konkretno od dnevnih aktivnosti Flex 2 prati iskoračane korake i stepenike, pređenu distancu i kilometražu, potrošene kalorije, ukupne fizičke aktivnosti, uloženi napor i brojne druge stvari, dok od noćnih aktivnosti trekuje dubinu sna, trzavice i ustajanja tokom noći. Sve prikupljene informacije Flex 2 šalje na mobilni telefon ili na primer na tablet uređaj korisnika gde Fitbit-ova aplikacija veoma slikovito to prezentuje nosiocu trekera.

Kako je reč o jednostavnom fitnes trekeru tako isti na sebi nema displej već pet LED dioda koje su zadužene da nosioca obaveste o prispelim porukama, mejlovima, pozivima i notifikacijama. Ovo na prvi pogled deluje malo komplikovano, međutim nakon par sati korišćenja sve je potpuno jasno i logično – čak deluje i logičnije/praktičnije nego da se stalno gleda u displej. Treker poseduje i vibracioni motor u cilju mirnog izvođenja korisnika iz sna, a u paketu se isporučuje sa dve narukvice različitih dimenzije zbog čega ga mogu koristiti i odrasli i deca. Flex 2 je fitnes treker koji je otporan na većinu spoljnih uticaja, uključujući i vodu pa se tako može koristiti i po kiši, kao i za plivanje (proizvođač kod ovakvog korišćenja savetuje da se detaljno pročita uputstvo). Veoma jednostavno se održava i što je jako važno baterija iz koje se napaja ima radnu autonomiju od 5 do 7 dana, što je impresivno za jedan fitnes treker ovako malih dimenzija. Od ostalih hardverski bitnih karakteristika Flex 2 treker se izdvaja i po tome što u svojoj memoriji čuva/beleži sve prikupljene podatke do perioda od sedam dana čime se dobija na jednom kompletnom i lepom uvidu u sakupljene informacije.

Prateća aplikacija je korektno realizovana i grafički je vrlo pregledna. Nudi zavidan broj mogućnosti i dostupna je za sve aktuelne mobilne i desktop platforme. Aplikacija između ostalog ima i inicijalnu kapislu za takozvani tihi alarm koji je zadužen da organizam lagano izvede iz stanja sna. Korisnike koji su previše statični aplikacija će kroz Flex 2 treker opominjati da treba da se pokrenu, odnosno da u toku svakih sat vremena načine barem 250 koraka – dakle nema više predugog lenčarenja, sedenja i opuštanja! Aplikaciji je moguće menjati i korisnički interfejs, ali je uz nju moguće učiti i kako pravilno vežbati i trenirati i kako se pravilno hraniti. Jednostavnije rečeno – aplikacija je maksimalno okrenuta korisniku.

Suma sumarum Flex 2 je odlično osmišljen i još bolje realizovan fitnes treker koji će zadovoljiti kako potrebe sportista i rekreativaca, tako i običnih korisnika koji žele da naprave ozbiljne korake ka zdravijem načinu života. Velika prednost trekera je mogućnost da se nosi i oko vrata i kao narukvica (u više različitih boja), ali i činjenica da je proizvođač za ovaj model dizajnirao brojne opcione dodatke koji ga čine još lepšim i zanimljivijim. Cena trekera jeste nešto viša u poređenju sa sličnim konkurentskim rešenjima, ali u trci sa istim nije teško zaključiti da je reč o premium proizvodu koji će trajati godinama i besprekorno obavljati posao.

Cena (sa PDV-om): 13.400,00 dinara Kontakt: iStyle