Foscam FI9818W

Odlična IP kamera koja dolazi u kućištu koje omogućava pomeranje po horizontalni i vertikalni. Osim nešto veće rezolucije od 12180x720 piksela, podržava i noćno snimanje, a sav video kompresuje u H.264 formatu.

Ovo je jedna od naprednijih kamera koja stiže iz Foscam-a, namenjena za video nadzor u prostorijama i napolju, sa mogućnošću pomeranja po horizontali i vertikali, snimanjem noću, ugrađenim Wireless interfejsom. Kao šlag na tortu,. kamera podržava snimanje u 1280x720p rezoluciji i video kompresuje u H.264 formatu.Tu su i dvosmerni audio, zvučnik i mikrofon, tako da ovako nešto može biti odlična opcija za kameru ispred vrata kao neka vrsta videofona. Ovakve kamere su ranije bile dosta skuplje, međutim sada su dosta pristupačnije i može se naći dosta modela odličnih karakteristika po dosta pristupačnoj ceni, baš kao što je slučaj i sa FI9818W.

Ključne karakteristike

  • Snimanje noću
  • Wireless interfejs
  • Odličan kvalitet slike u nešto višoj rezoluciji

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1/4" Color CMOS, 1280*720 Pixels, 0.5Lux
  • Objektiv kamere: f: 2.8mm, F:2.4 (IR Lens)
  • IR: 60 IR LEDs, Night Visibility do 30m
  • Interfejs: 802.11b/g/n, 10/100Mbps Ethernet
  • Video kompresija: H.264

Foscam FI9818W

Ova Foscam kamera se ne razlikuje po dizajnu mnogo od modela koje smo već videli i smeštena je u kućište od crne, robusne plastike koja će izdržati i malo nepovoljnije vremenske uslove. Ipak se ne radi o kameri koja je posebno dizajnirana za upotrebu napolju, što takođe treba imati na umu prilikom odabira lokacije postavljanja. U pakovanju se dobija postolje za montažu, koje se pomoću dva šrafa fiksira na plafon ili zid, a pomoću jednog zgloba kamera postavlja u željeni položaj. U pakovanju još stižu i adapter za napajanje eksterni, LAN kabl koji se namotava do željene dužine i WiFi antena. Za razliku od nekih modela koje smo već videli, ovde nema podrške za Power over Ethernet napajanje, no to ne mora neophodno biti i velika mana, samo treba malo pažljivije odabrati lokaciju kamere, zbog blizine izvora napajanja.

Ova kamera koristi objektiv sa 2.4 otvorom blende, manuelnim fokus prstenom, 11 IR LED dioda i IR-Cut filterom. Noćno snimanje pokriva do 8m razdaljine, a IR-Cut filter omogućava da se umanji glare efekat do koga dolazi kod jačeg izvora svetla u toku noći. Ono što je posebno interesantno je da se video može maksimalno snimati u 1280x720 piksela (naravno, podržane su i niže rezolucije) kao i da podržava dvosmernu audio komunikaciju. Kamerom se upravlja iz Web interfejsa, a interesantno je da se pun pristup svim opcijama dobija samo u Internet Explorer-u. Ono što je bitno je da se kamera može pomerati po horizontali i vertikali, čime se pokriva 300 stepeni po horizontali i 120 stepeni po vertikali, dok sam objektiv hvata 70 stepeni po horizontali.

Rezime

Ova kamera ima odličnu sliku kada je oštrina u pitanju, uz malo naglašene plave nijanse. Visoka rezolucija je odlična za one koji hoće da snime više detalja, a H.264 kompresija će biti vrlo zahvalna za reprodukciju na velikom broju drugih uređaja. Pristup i praćenje video feed-a je moguć i preko posebnih Android i iOS aplikacija, što je takođe vrlo praktično. Ova kamera ne košta toliko puno, a podržava dosta različitih opcija, tako da je definitivno jedan od best-buy modela ukoliko tražite model koji podržava WiFi i LAN interfejs i noćno snimanje.

Conclusion

This camera offers excellent image sharpness with pronounced blue nuance. High resolution is great for those who want to capture more details and H.264 compression will be very useful for playback on many other devices. Access and monitor of video feed is available through special Android and iOS apps, which is very practical. This camera does not cost that much and supports many different options, so it's definitely one of the best-buy models, if you are looking for a model that supports WiFi and LAN interface and night shooting.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2013.): 130€

Sampro ustupio: Foscam FI9818W
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs