Furukawa Electric LatAm i Intracom Telecom skopili strateško partnerstvo na međunarodnom IoT i 5G tržištu

Intracom Telecom, globalni proizvođač telekomunikacionih sistema i rešenja, objavio je potpisivanje strateškog partnerstva sa Furukawa Electric LatAm (Brazil), globalnom kompanijom koja posluje u više segmenata tržišta i koja je član japanske korporacije Furukawa Electric Group.

Zajednička filozofija poslovanja usmerenog ka korisnicima i dugogodišnji uspeh Intracom Telecom-a i Furukawa-e kao i njihova zajednička vizija izgradnje naprednih mreža koje će i u budućnosti zadovoljavati tehnološke zahteve, smanjenja ukupnih troškova i dizajniranja namenskih rešenja koja će povećati prihode u područjima IoT i 5G su neka od ključnih principa kojima se ovo partnerstvo rukovodi.

Konkretnije, ovo strateško partnerstvo fokusira se na razvoj integrisanih optičko-bežičnih rešenja gde Furukawa Electric pruža GPON, VDM i kablovska rešenja, a Intracom Telecom obezbeđuje bežični transport i pristup, time nudeći operatorima sveobuhvatniji skup alata i rešenja za višegigabitne fiksne i mobilne transportne mreže. Izvanredni resursi za istraživanje i razvoj kompanije Intracom Telecom će omogućiti sve zahtevane kastomizacije kao i dizajn novih softverskih rešenja. Obe grupe imaju za cilj ostvarenje profitabilne saradnje prvenstveno u Latinskoj Americi i na Iberijskom poluostrvu, oslanjajući se na svoje značajno iskustvo na internacionalnom tržištu.

Gospodin Foad Shaikhzadeh, predsednik i izvršni direktor Furukawa Electric LatAm prokomentarisao je: "Kompaniji Furukawa ima izrazito zadovolstvo da objavi ovo partnerstvo sa Intracom Telecomom.

Naš cilj je da što bolje udovoljimo željama naših kupaca i omogućimo im da na jednom mestu dođu do najboljeg rešenja. Aplikacije kao što su IOT, Smart Cities, Industry 4.0, 5G pristup i prenos i video streaming, sve više zahtevaju kompleksnije hibridne optičko-radio mreže. Naša rešanja predstavljaju zbir najboljih osobina obe mreže ponaosob, bilo da je reč o ultra-širokopojasnom optičkom vlaknu, ili bežičnoj infrastrukturi koja se lako i brzo implementira."

Gospodin Mohamed Ahmed, predsednik i izvršni direktor kompanije Intracom Telecom, izjavio je: „Velika nam je čast što ćemo postati partneri sa Furukawa Electric-om. Udruženim snagama želimo da transformišemo globalno tržište omogućavajući servise koji poboljšavaju kvalitet života i realizuju koncept digitalnog građanina. Radujemo se što će naše četrdesetogodišnje iskustvo i uspeh na internacionalnom ICT tržištu podstaći razvoj tehnoloških rešenja koja će oblikovati budućnost pametnih gradova. Kombinacija naše inovativne tehnologije i naših resursa za istraživanje i razvoj, sa FTTx rešenjima i razgranatim poslovnim aktivnostima kompanije Furukawa, stvara jedinstvenu ponudu za sve operatore koji se pripremaju za uvođenje 5G mreža i pruža mnoštvo mogućnosti za širenje poslovanja u novim poslovnim segmentima".