Futuresource je potvrdio da je kompanija Epson trenutno vodeći Pro Display prodavac širom EMEAR nakon trogodišnjeg rasta

Prema poslednjim objavljenim podacima Futuresource-a, kompanija Epson postala je vodeći proizvođač projektora u Pro AV i instalacionom tržištu iznad 6000 lumena. Epson sada drži 26.7 procenta Pro Display tržišta, što je povećanje od skoro 11 procenta tokom istog perioda prošle godine, sa udelom u tržištu koje nastavlja da raste u 2018. Ova informacija se nadovezuje na Epsonov fenomenalan rekord rasta u svim segmentima projektora, gde je Epson trenutno vodeći proizvođač projektora u biznis segmentu širom EMEAR i ostatka CIS-a. Epsonov udeo u obimu pomenutog tržišta projektora sada je 31.3 procenata, što predstavlja povećanje za 120% u broju prodatih proizvoda u odnosu na period od pre 6 godina.

Širom sveta, već 17 uspešnih godina, kompanija Epson drži vodeću poziciju u tržišnom udelu kada su u pitanju projektori, sa ukupnom globalnom prodajom od 22.3 miliona od 2006 godine 3 . Epson je takođe i globalni lider što se tiče tržišnog udela kada su u pitanju projektori iznad 6.000 lumena.