Futuresource je potvrdio da je kompanija Epson trenutno vodeći Pro Display prodavac širom EMEAR nakon trogodišnjeg rasta

7. jun 2018.– Prema poslednjim objavljenim podacima Futuresource-a, kompanija Epson postala je vodeći proizvođač projektora u Pro AV i instalacionom tržištu iznad 6000 lumena. Epson sada drži 26.7 procenta Pro Display tržišta, što je povećanje od skoro 11 procenta tokom istog perioda prošle godine, sa udelom u tržištu koje nastavlja da raste u 2018.

Epson

Ova informacija se nadovezuje na Epsonov fenomenalan rekord rasta u svim segmentima projektora, gde je Epson trenutno vodeći proizvođač projektora u biznis segmentu širom EMEAR i ostatka CIS-a. Epsonov udeo u obimu pomenutog tržišta projektora sada je 31.3 procenata, što predstavlja povećanje za 120% u broju prodatih proizvoda u odnosu na period od pre 6 godina.

Širom sveta, već 17 uspešnih godina, kompanija Epson drži vodeću poziciju u tržišnom udelu kada su u pitanju projektori, sa ukupnom globalnom prodajom od 22.3 miliona od 2006 godine 3 . Epson je takođe i globalni lider što se tiče tržišnog udela kada su u pitanju projektori iznad 6.000 lumena.

Tvrtko Ljubić, menadžer za poslovne proizvode i rešenja za Epson Balkan izjavio je: “Preuzevši mesto broj jedan od Panasonica, kompanija Epson je sada ubedljivi lider na tržištu projektora širom EMEAR-a. Naš brz rast u tržišnom udelu u pro dispay i biznis projektorima proistekao je iz konstantne želje da slušamo potrebe potrošača i da, na osnovu podataka, kreiramo proizvode koji će biti najbolji u svojoj klasi sa jednistvenom Epson tehnologijom. Sa druge strane, naši potrošači ne žele samo proizvode svetskog kvaliteta, već i najbolju moguću uslugu i podršku koju dobijaju od naših fenomenalnih komercijalnih i tehničkih timova. Naše pan EMEAR investicije u ovoj oblasti vode celo tržište same od sebe. Možda nećemo uvek biti prvi kada je u pitanju izlazak na tržište, ali zahvaljujući jedinstvenom partnerstvu sa našim potošačima, najbolji smo na tržištu, što potvrđuju i brojke.

“Veoma važan momenat za našu kompaniju bio je kada smo pre dve godine predstavili naše prve laserske projetore, uključujući i naš projektor sa 25.000 lumena, kao i prvi native 4K projektor koji je predstavljen na ovogodišnjem ISE sajmu i koji predstavlja izvandredan komad tehnologije, koji pomera Epson u novu eru neverovatno oštre rezolucije. Trenutno imamo do sada našu najjaču profesionalnu AV ponudu, sa novim kompaktnim 20k modelom koji uskoro stiže, kao i sa inovativnim signage i rešenjima za sale za sastanke, uz jednostavan Epson softver koji čini napredne tehnike projekcije lakom, čak i za korisnike koji nisu tehnički potkovani“.

“Jako smo zahvalni našim potrošačima i partnerima na ovim rezultatima; iskreno cenimo svakog od njih.” Nagli rast u tržišnom udelu prati i predstavljanje velikog broja novih, veoma uspešnih projektora u profesionalnom, koorporativnom i segmentu edukacije. Oni uključuju:

  • Epsonov prvi pravi 4K projektor. EB-L12000Q je moćan 3LCD laserski projektor sa 12.000 lumena, dizajniran za kompanije koje se bave isnajmljivanjem high-end opreme, stalnim instalacijama na događajima, festivalima, namenjen je različitim atrakcijama za posetioce, široke auditorijume, za sajmove i tržne centre, između ostalog, može da koristi iste 4k kompatibilne objektive kao i Epsonova EB-L1000 serija projektora, tako da nudi veliku upotrebnu vrednost.

  • Epsonov prvi model kada je u pitanju popularna kategorija kompaktnih WUXGA projektora sa 20 hiljada lumena je EB-L20000U. Ovo je komplementarno sa Epsonovim EB-L25000U instalacionim laserskih projektorom sa 25 hiljada lumena, koji je predstavljen pre dve godine. Oba modela su dizajnirana tako da se mogu montirati na standardnu čeličnu konstrukciju, te se lako mogu instalirati na postojeću infrastrukturu i nude visoku pouzdanost, kao i laku instalaciju i projekciju iz bilo kog ugla uključujući i portret projekciju.

  • Novi opseg 3LCD laserskih projektora dizajniran je za sale za poslovne sastanke, obrazovne ustanove i za atrakciju posetioca. Modeli EB-L615U, EB-L610U, EB- L610W, EB-L510U i EB-L400U dizajnirani su da zamene postojeće projektore sa lampom u situacijama koje zahtevaju rešenja ili opcije od 4.500-6.000 lumena i nudi čitav spektar setova karakteristika od osnovnih modela do veoma specifičnih proizvoda koji nude karakteristike kao što su HDBaseT mrežni priključak i mirroring ekrana.