Gembird Universal tablet cover

Prilično jednostavne futrole koje su namenjene tabletima dijagonale 7" i 10". Napravljene su od veštačke kože u crnoj boji, solidnog su kvailteta izrade i pružaju sasvim dobru zaštitu za tablet.

Sa rastom popularnosti tableta, ima i sve više raznih gadgeta i dodataka koji se mogu naći, od originalnih (a često i prilično skupih) periferija, do onih univerzalnih koje gađaju sweet spot što se tiče odnosa cene i kvaliteta. Gembird je jedan od proizvođača raznih periferija, sa prilično dobrom ponudom kada je u pitanju dodatna oprema za tablete, tako da se nismo iznenadili što između svega ostalog imamo i univerzalne futrole. Predstavićemo dva modela, prilagođena tabletima dijagonale ekrana 7" i 10", tako da pokrivaju sasvim solidan deo tržišta.

Ključne karakteristike

  • Vrlo povoljne cene
  • Pristojan izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije ekrana tableta: 7", 10"

Gembird TA-PC7-001 i TA-PC10-001

Ove dve futrole su napravljene tako da budu kompatibilne sa praktično svim 7" i 10" tabletima na tržištu (bez obzira na proizvođača), o čemu govore i dimenzije od 22.2 x 13.2 x 2.7 cm za 7" model (težine oko 160g) i 27.5 x 19.2 x 2.7 cm za 10" model (težine oko 230g). Dizajn je identičan i jedina razlika je u dimenzijama, a spolja obe futrole podsećaju na knjižice, odnosno spadaju u folio modele, sa poklopcem koji se magnetom kači za telo futrole. U potrebljeni materijal je veštačka koža, prosečnog kvaliteta i bez nekih specijalnih zamerki (posebno ako se ima u vidu cena).

Tablet se vrlo lako postavlja u futrolu i fiksira pomoću elastičnih tračica koje se kače preko ćoškova, stim što kače malo veću površinu, pa ukoliko tablet ima nešto uži okvir, nije loše isprobati futrolu da se ne bi desilo ta ova traka pokrije i deo ekrana. Poklopac futrole je postavljen materijalu nalik na mikrofiber, tako da će ekran biti maksimalno zaštićen od habanja, dok su leđa futrole taman dovoljno čvrsta da se futrola sigurno neće savijati i kriviti. Završna obrada je dosta dobra, mada smo naravno videli daleko atraktivnije i kvalitetnije futrole, doduše sa cenom koja je u skladu sa tim i dosta veća.

Rezime

Ovakve futrole su dosta praktične za korišćenje: tablet se lako stavlja i skida, svi bočni portovi su pristupačni, a jedino o čemu treba razmišljati je dijagonala ekrana. Ukoliko tražite što jeftiniju futrolu folio tipa, Gembird-ovi modeli su verovatno i najbolji izbor, stim što su ipak sasvim pristojnog kvaliteta, te nema puno prostora za bilo kakve zamerke.

Conclusion

Tablet cases like these are practical to use; it is easy to put tablet in and to get it out of the case, all of the lateral ports are accessible, and the only thing that should be considered is the diagonal of the screen. If you are looking for a cheaper folio case, Gembird models are probably the best choice, however they provide a decent quality, beyond reproach.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2013.):

Gembird TA-PC7-001: 4.5€
Gembird TA-PC10-001: 5.5€

Gembird d.o.o ustupio: Gembird TA-PC7-001 i TA-PC10-001
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs