Genius Trio Racer F1

Odličan Genius volan koji je namenjen onima koji pored PC-ja imaju još neku konzolu na raspolaganju, pa im treba model koji će bez problema svuda raditi. Dobar kvalitet izrade i odlične performanse dolaze u kombinaciji sa prilično povoljnom cenom.

Znamo da ima dosta onih koji vole da igraju simulacije vožnje, tako da uvek postoji dobro tržište za dobre volane. Genius je odlično poznat po silnim periferijama od kojih bitno mesto zauzimaju i modeli namenjeni igračima. Ovaj volan spada u neku srednju klasu, što se prvenstveno vidi po ceni, a ono što je bitno odmah reći je da ne podržava vibracije kao i to da je kompatibilan sa čak tri različite platforme. Ovo znači da će biti sjajna opcija za one koji planiraju upgrade ili kupovinu druge konzole uz računar, pa im najviše odgovara da imaju volan koji će svuda raditi umesto da moraju da kupuju za svaki model pojedinačno.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Podrška za PC, PS3, Wii i GameCube
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kontroleri: D-Pad, dve poluge iza volana, pedale
  • Interfejs: PC, PS3, Wii, GameCube

Genius Trio Racer F1

Ovaj volan se izgledom neće baš mnogo razlikovati od većine drugih modela koje smo mogli da vidimo, i da nije centralno postavljenog Genius logoa, teško bi bilo proceniti o kom proizvođaču se radi. Kvalitet izrade je odličan, možda i bolji od proseka u ovoj kategoriji, a volan deluje vrlo robustno. Prečnik obruča je prosečan, a bočni delovi napravljeni od gumirane plastike, kako bi što bolje ležao u rukama i da ne bi proklizavao kada se šake oznoje. Ceo volan se jednostavno fiksira za sto, dobija se klip-stega koja se šrafom lako kači za sto i obezbeđuje da volan neće mrdnuti ni slučajno, čak ni ako se baš jako vuče i cima. Ovo je bolje od vakumskih nosača koji ipak zahtevaju da se fiksiraju za glatku površinu inače neće raditi posao.

Na volanu imamo sa leve strane 8-smerni Dpad taster, sa desne strane četiri akciona tastera, a na sredini Select, Mode i Start. Iza obruča imamo dve poluge za menjanje brzina i dva dodatna tastera. Pedale su manje više standardnog dizajna, sa non-slip površinom za noge, nešto jačim oprugama i dosta dobre za korišćenje. Ono što smo odmah primetili jeste da će Trio Racer F1 moći da se poveže na PC, PS3, Wii ili GameCube, tako da praktično pokriva sve najčešće korišćene platforme za igranje. Ono što nam je zafalilo jedino su vibracije i da su i one ugrađene, ovaj volan bi stvarno bio kompletno rešenje. Iako nema posebnih podešavanja po pitanju osetljivosti, nismo imali nikakvih problema niti zamerki do sada.

Rezime

Genius ima iza sebe neke sjajne periferije, od kojih igrački kontroleri zauzimaju sigurno jako bitno mesto. Trio Racer F1 je odličnog kvaliteta i deluje da će izdržati i malo grublje rukovanje bez ikakvih problema, kontrole su dobro raspoređene i jedina stvar koja nam eventualno i fali su vibracije na koje smo navikli. Sa druge strane, nema baš puno volana u prodavnicama koji će raditi na PC-ju, PS3, Wii i GameCube konzoli, pa i iz tog ugla ovaj model ima prednost u odnosu na konkurenciju, pa otud sledi i preporuka s obzirom na odličnu cenu.

Conclusion

Genius has some great peripherals of which gaming controls take an important place. Trio Racer F1 is of excellent quality and seems it can cope with rough handling without any problems, the controls are well distributed and the only thing we were missing is the force feedback we are used to. On the other hand, there is no many steering wheels working on PC, PS3, Wii and GameCube console, and so from that point of view this model has advantage over the competition, and we do recommend it.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2012.): 32€

Gigatron ustupio: Genius Trio Racer F1
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com