GENIUS Wrls Multimedia Combo

Komplet desktop periferija koji uključuje tastaturu i miša, dobre cene i vrlo pristojnog kvaliteta izrade. Performanse su dobre, napajanje preko AAA baterija, a veza sa računarom pomoću minijaturnog USB adaptera.

Iz Geniusa nam stiže još jedan Wireless Desktop kombo pakovanje, koje sadrži miša i tastaturu. Ono što smo mogli već da primetimo jeste da su bežične periferije postale veoma popularne i da im cene polako sustižu ono što viđamo kod klasičnih, USB periferija. U ovom slučaju, stiže multimedijalna tastatura i optički miš, koji se na računar povezuju putem jednog bežičnog adaptera. Praktično i vrlo jednostavno rešenje za sve one kojima treba set osnovnih periferija koje su solidnog kvaliteta i koje ne koštaju mnogo.

Ključne karakteristike

  • Bežični interfejs
  • Dobar kvalitet izrade
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Tastatura - Interfejs: Wireless 2.4GHz

  • Dimenzije: 460x172x29 mm
  • Napajanje: 2x AAA

    Miš - Interfejs: Wireless 2.4GHz

  • Dimenzije: 104x61x39 mm
  • Senzor: optički, 1200DPI
  • Napajanje: 2x AAA

GENIUS KB-8000X Wireless Multimedia Keyboard Mouse Combo

Tastatura koja stiže u pakovanju je dimenzija 460x172x29 mm, crne boje i sa ne mnogo širokim okvirom okolo, stim što je sa prednje strane zaobljen kako bi i bio što udobniji kada se ruke naslone. Kvalitet izrade je dobar, svakako u proseku kada su periferije ove cene u pitanju i tu nemamo šta da prigovorimo. Zadnji deo tastature se može podići tako da se dobije malo udobniji ugao za kucanje i duži rad. Tasteri su standardnog rasporeda i veličine, nešto plićeg i mekšeg hoda, zbog čega su i tiši u odnosu na standardne. Ovaj model je lokalizovan za našu zemlju, a ako nema posebnih dodatnih tastera, imamo 12 multimedijalnih funkcija koje su mapirane u gornjem redu F tastera.

Miš je interesantnog dizajna i malo odskače od proseka, tamno sive boje i uprkos tome kako se čini na prvi pogled, potpuno simetričan i zgodan za korišćenje od strane levorukih. Kvalitet izrade nije loš, ali je finalna obrada mogla biti i za nijansu bolja. Miš ima samo dva klasična mouse tastera sa gornje strane, scroll točkić koji je gumiran po sredini. Bočnih tastera nema, a obe bočne strane su presvučene gumom kako miš ne bi klizio dok se drži. Sa donje strane četiri stope, On/Off taster, odeljak za baterije i optički senzor od 1200dpi (što je više od proseka) koji nije centralno postavljen. Miš, baš kao i tastatura, koristi dve AAA baterije, stim što nemamo podatke o autonomiji.

Rezime

Ovaj komplet donosi dosta dobru tastaturu koja je zgodna za duži rad (tihi i plitki tasteri) i optički miš rezolucije 1200DPI, što je sasvim dovoljno za najveći broj prosečnih korisnika. Dobra stvarje što se za vezu sa računarom koristi minijaturni USB adapter, tako da neće zauzeti više uvek potrebnih USB portova. Ono što se mora reći je da postoji dosta sličnih kompleta vrlo slične cene, pa treba dobro razmisliti kod kupovine. Kada je KB-8000X u pitanju, nemamo nikakvih konkretnih zamerki ili primedbi.

Conclusion

This set includes a good keyboard that is comfortable for longer periods of work (quiet and shallow keys) and 1200dpi resolution optical mouse, which is enough for most average users. In order to connect it to a PC, a miniature USB adapter is used so the USB port will remain available. There are a lot of similar sets on the market available at similar price, so the choice won't be easy. When it comes to the KB-8000X model, everything is beyond reproach.

Testirani proizvod je uzorak.

Gigatron ustupio: GENIUS KB-8000X Wireless Multimedia Keyboard Mouse Combo
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com