Heuer Autavia Heuer-02 limitirana edicija, u slavu 85. rođendana Džek Heuer-a

17.novembra Džek Heuer počasni predsednik kompanije TAG Heuer će napuniti tačno 85 godina. Kako bi obeležili njegov rođendan TAG Heuer je lansirao limitirano izdanje slavnog sata koji je originalno kreirao davne 1962. lično Džek.

TAG Heuer

Autavia. Hronograf koji je postao legendaran u svetu vozača 60-tih godina, vratio se među kolekcionare ponovo 2017. Danas su TAG Heuer i počasni predsednik brenda, Džek Heuer, veoma ponosni što predstavljaju ograničeno izdanje ikoničnog Heuer hronografa - Autavia – kako bi proslavili 85. rođendan, tvorca sata. Broj 1/1932 ograničene serije biće deo izuzetne aukcije časovnika "Heuer Parade" koju organizuje Phillips, 11. novembra u Ženevi.

TAG Heuer

Ovo novo reizdanje limitirano je na tačno 1932 primerka sata-što implicira na godinu Džekovog rođenja i dizajnirao ga je zapravo sam Džek. Sat je istovremeno moderan, veran svojim korenima, emitujući duh zlatne ere automobilizma. Još impozantniji od svog pretka, sat ima 42 mm u prečniku, u poređenju sa 39 mm svog prethodnika, dvanaestočasovnu koronu i novi Heuer-02 kalibar. Najnovija generacija Autavia sata nosi DNK i estetske kodove originalnog sata, ažuriranog za današnje tržište.

TAG Heuer

Njegove funkcije su prilagođene savremenim zahtevima: kalibar za samonavijanje, rezerva snage od 80 sati, datum na poziciji broja 6, vodootpornost do 100 metara. U crnom aluminijumu, dvosmerna zaštitna korona okružuje optimalno raspoređena tri crna brojača. Sat poseduje čitljiv, uravnotežen prikaz s kazaljkama i indeksima od čelika sa bež Super-LumiNova® premazom. Vintidž izgled sata prilagođen je modernom savremenom dobu. Puš dugme u obliku pečurke, grebenasta krunica, Heuer logo i čelična narukvica “grains of rice” su tu za malo starinskog osećaja. Ovaj neo-retro stil obuhvata minijaturne podele, koristeći "1 / 3-2 / 3" ergonomsko pravilo vremena koje je kreirao lično Džek Heuer radi poboljšanja čitljivosti i tačnosti.

TAG Heuer

Što se tiče Autavia sata, Džek Heuer je rekao: "Priča o Autaviji je bogata drama, prepuna preokreta. Najviše sam ponosan što su hronografi pretvoreni u ručni sat Autavia 1962. godine, tako da ova kolekcija ima posebno mesto u mom srcu: To je bio prvi časovnik koji sam dizajnirao, a danas sam ponosan što vam predstavjam poslednji sat koji sam stvorio! " Vratimo se sada na priču o Autavia satu. Godine 1933. Heuer je dizajnirao prvi brojač za trkačke automobile i avione: hronograf Autavia. Naziv je bio kombinacija reči AUTomobile i AVIAtion jednako genijalan kao i vremenske funkcije modela.

TAG Heuer

Tri decenije kasnije, 1962. godine, Džek Heuer, četvrta generacija Heurovih u kompaniji, kreirao je svoj prvi hronograf za sportske zglobove. Njegov inovativni potpis: rotirajuća korona.. Ime Autavia je ponovo rođeno sa ovim novim, kompletnim i širokim opsegom. U katalogu do 1986. godine, brojna izdanja su bila izuzetno uspešna, i danas su ostala među najtraženijim hronografima među kolekcionarima.

TAG Heuer

Prvo reizdanje Autavia modela predstavljeno je na Baselworld sajmu 2017, u okviru "Cup Autavia". Iz selekcije 16 vintidž modela, preko 50.000 web korisnika glasalo je za njihov omiljeni model. Bio je to model Autavia Rindt, koji je svojevremeno nosio legendarni vozač F1 Johen Rint, koji je osvojio najviše glasova.