Hey Reilly oživeo klasična remek-dela za Instagram generaciju

Beograd – 9. oktobar, 2019. – Miljenik modnog sveta umetnik Hey Reilly je, koristeći Samsung Galaxy Note 10+, dao novi izgled nekim od najčuvenijih klasika umetnosti. Legendarna dela Van Goga, Botičelija i Da Vinčija ponovo su oživela u 21. veku, postavši deo digitalne kolekcije u potpunosti prilagođene Instagram generaciji. Digitalna remek-dela obuhvataju: ‘Selfi portret’, ‘Damu sa mops-žabom’, ‘Zagonetni osmeh’, ‘Devojku sa crvenim nosem’ i ‘Veneru od Osmeha’, dostupne ovde za preuzimanje.

Samsung

Reilly, koji se bavi modnim dizajnom i ilustracijama, jedan je od najistaknutijih digitalnih umetnika današnjice, prepoznatljiv po spajanju mode i likovne umetnosti, a njegova dela našla su se u kampanjama mnogih vrhunskih brendova, kao što su Moncler, Calvin Klein, Nike i Vogue Italia.

Samsung

Koristeći svoje profile na društvenim mrežama kao izložbeni prostor, Reilly ima za cilj da približi ove slike široj publici, kao i da inspiriše pratioce da preispituju pojam umetnosti i način na koji se ona danas stvara, deli i konzumira. U prilog tome govori i činjenica da je hešteg #art na Instagramu, samo tokom 2019 godine, iskorišćen više od 334 miliona puta.

Samsung

“Moj Instagram profil je kao galerija gde delim svoje radove, a Note10+ me je konačno oslobodio monitora i miša, tako da čitav proces podignem na viši nivo. Humor je sastavni deo moje umetnosti i ukoliko ova kolekcija nekoga natera da stane i nasmeje se, ja ću biti srećan čovek”, istakao je Hey Railley.

Samsung

Tokom čitavog kreativnog procesa korišćen je Samsung Galaxy Note 10+, a Reilly je tom prilikom testirao - S Pen olovku, multifokalnu kameru, AR Doodle funkciju, profesionalni softver za uređivanje video sadržaja, brzo punjivu bateriju i do 1TB interne memorije.

Samsung

“Galaxy Note je omiljen među korisnicima jer kombinuje moć i produktivnost sa jedinstvenim funkcijama osmišljenim tako da podstaknu kreativnost i inovativnost” rekao je Milan Vujović, direktor odeljenja za advertajzing i korporativnu komunikaciju kompanije Samsung Electronics.

Samsung

Za više informacija o samom projektu posetite https://www.samsung.com/rs/explore/samsung- within/innovation/mobile-masterpieces-by-hey-reilly/.

Samsung