HONOR View20 postavio nove standarde u svetu mobilnih telefona sa tehnologijama koje do sada nisu viđene

22. januar 2019. godine – Kompanija HONOR, jedan od vodećih brendova mobilnih telefona, predstavila je danas korisnicima širom sveta svoj novi telefon u „flagship“ kategoriji pod nazivom HONOR View20. Na predstavljanju telefona u Parizu, kompanija HONOR posebno je istakla 5 karakteristika HONOR View20 telefona u okviru kojih su korišćene tehnologije prvi put viđene u mobilnoj industriji, među kojima su: zadnja kamera od 48 megapiksela, prednja kamera od 25 megapiksela ugrađena u ekran, 7nm Kirin 980 AI procesor, Wi-Fi tehnologija sa veštačkom inteligencijom, kao i dizajn sa aurora nanoteksturom. Upravo zbog toga, HONOR View20 je već osvojio brojna priznanja i nagrade na CES 20219 sajmu u Las Vegasu, koji je održan ovog meseca.

HONOR View20

Gospodin Džordž Žao (George Zhao), predsednik kompanije HONOR, izjavio je: „Širom sveta, View serija HONOR telefona osvaja brojna priznanja, kako stručnjaka tako i krajnjih korisnika, time što nudi revolucinoarnu tehnologiju i najbolje performanse u industriji mobilnih telefona. Fanovi brenda HONOR su izuzetno aktivni i dinamični, i zahtevaju mobilne telefone koji će im pružiti najbolje performanse. HONOR View20 je dizajniran upravo uzimajući njihove potrebe u obzir. Nakon što smo bili svedoci brojnih priznanja koje je HONOR View20 osvojio na CES 2019 sajmu, sa zadovoljstvom možemo da kažemo da smo od danas u mogućnosti da ponudimo ovaj telefon korisnicima širom sveta”.

HONOR View20

Bez konkurencije u oblasti mobilne fotografije

Zadnja kamera na HONOR View20 telefonu prva je kamera na mobilnom telefonu koja poseduje SONY IMX586 48MP senzom, i ima piksele veličine 1.6μm u Quad Bayer filteru za boje. Ovaj senzor, u kombinaciji sa Kirin 980 procesorom, omogućiće implementaciju novog „AI Ultra Clarity“ režima za pravljenje fotografija, koji je bez konkurencije u industriji kada su u pitanju detalji i jasnoća fotografija.

HONOR View20

AI Ultra Clarity režim funkcioniše tako što kamera pravi nekoliko fotografija od 48 MP u isto vreme, a zatim kombinuje najbolje detalje sa svake od ovih fotografija i kreira jednu fotografiju od 48 MP. Dual- NPU na Kirin 980 procesoru obrađuje fotografiju pomoću naprednog AI algoritma koji procenjuje kvalitet fotografije, optimizuje detalje u mračnim delovima, a takođe podešava i boje tako da izgledaju živopisnije.

HONOR View20

Fotograf redakcije National Geographic-a, Robi Šoun (Robbie Shone), koji je imao prilike da testira kameru od 48 MP, izjavio je: „Veoma sam zadovoljan stepenom jasnoće na fotografijama koje sam napravio na HONOR View20 telefonu kao i jednostavnošću korišćenja kamere. Ovo je telefon koji može da zabeleži neke od najživopisnijih i dragocenijih momenata u vašem životu na nov i uzbudljiv način”. Telefon poseduje još jednu zadnju kameru, 3D kameru koja unosi novu dimenziju u svet fotografije i video snimaka, i omogućuje jednostavnije i zabavnije korišćenje. Ova 3D kamera prikuplja informacije o oblicima i objektima na osnovu vremena koje je neophodno svetlosti da dođe do objektiva, omogućujući na taj način dubinsko skeniranje, praćenje skeleta i beleženje pokreta u realnom vremenu. Ova kamera pretvara HONOR View20 u gejming konzolu koja može biti kontrolisana pokretima, omogućujući korisnicima da uživaju u 3D igricama kao nikada do sada, pri čemu su im dostupni novi naslovi kao što su Fancy Skiing i Fancy Darts.

HONOR View20

Dizajn na višem nivou

Inovativni dizajn HONOR View20 telefona počinje sa naprednim dizajnom prednje kamere koja je ugrađena u ekran. All-View ekran sa kamerom od 25 MP pruža korisnicima iskustvo bez useka ili „notch- a“, kao i fantastičan odnos touchscreen površine u odnosu na veličinu ekrana od 91,8 odsto. Inženjeri iz kompanije HONOR koristili su napredni držač za kameru sa „tampon“ dizajnom kako bi na najprecizniji mogući način postavili prednju kameru ispod izuzetno malog transparentnog udubljenja prečnika 4,5 mm, kreiranog tehnologijom napredne litografije. HONOR View20 nadmašuje sve konkurentne kamere ugrađene u keran, pri čemu zadržava originalnu strukturu i stabilnost ekrana, obezbeđujući pritom bolju iskorišćenost prostora i veći kvalitet fotografija.

HONOR View20

HONOR View20 takođe predstavlja prvi mobilni telefon u čijoj izradi je korišćena tehnologija nanolitografije kako bi bila stvorena nanotekstura u vidu živopsnog i dinamičnog slova „V“, koje se presijava na poleđini telefona. Integrisano 3D kućište telefona ima izuzetno elegantan dizajn i tanko je samo 8,1 mm, a čini ga savršena mešavina metalne i staklene teksture. Želeći da na poseban način obeleži predstavljanje novog „flagship“ telefona, kompanija HONOR sklopila je saradnju sa poznatim itelijanskim brendom luksuzne mode, Moschinom, i kreirala ograničenu seriju Moschino dizajniranih telefona Honor View20, uključujući i specijalno kreirane zaštitne futrole i tašne, idealne aksesoare za zaljubljenike u modu i telefone. Gabrijele Mađo (Gabriele Maggio), izvršni direktor brenda Moschino, takođe je prisustvovao predstavljanju Honor View20 telefona u Parizu i govorio je u značaju dizajna u industriji mobilnih telefona.

HONOR View20

Vrhunske performanse uz prisustvo najmodernijih tehnologija

Tokom globalnog predstavljanja HONOR View20 telefona, kompanija HONOR ozvaničila je i saradnju sa kompanijom Epic Games kako bi unapredila mobilno gejming iskustvo igračima Fortnite-a i podigla ga na viši nivo. Jedan od segmenata ove saradnje podrazumeva da će vlasnici HONOR View20 dobiti ekskluzivni pristup HONOR GUARD opremi u okviru video igrice Fortnite.

HONOR View20

HONOR View20 karakterišu performanse nove generacije: 7nm Kirin 980 AI procesor sa inteligentnom dual-NPU, sistem za tečno hlađenje koji efikasno smanjuje zagrevanje telefona i omogućuje bolje performanse, Wi-Fi tehnologija sa trostrukom AI antenom koja sprečava gubitak signala usled zaklanjanja predajnika rukom prilikom držanja telefona, kao i baterija kapaciteta 4000 mAh koja obezbeđuje dugotrajno i neometano uživanje u video igricama.

HONOR View20

Povodom saradnje sa brendom HONOR, Tim Svini (Tim Sweeney), osnivač i izvršni direktor kompanije Epic Games, izjavio je sledeće o novom modelu telefona: „Kompanija Epic Games smatra da je za budućnost video igrica neophodno da korisnicima mobilnih telefona obezbedimo iskustva visokog kvaliteta, kao što je to bio slučaj sa igricom Fortnite. HONOR View20 je fantastičan telefon, i veoma smo srećno što ćemo kroz ovu saradnju omogućiti korisnicima da na Honor View20 telefonu uživaju u Fortnite-u uz 60 frejmova u sekundi". Pored toga, brendovi HONOR i Epic Games počeli su i zajednički rad na optimizaciji određenih Honor telefona za platformu „Unreal 4 Engine“, u skladu sa željom obe kompanije da pomere granice mobilnog gejming iskustva i da korisnicima širom sveta omoguće iskustvo najpribližnije onom na gejming konzolama.

HONOR View20

Korak napred ka inteligentnom životu

HONOR View20 karekterišu inovativne AI sposobnosti koje korisnicima obezbeđuju nova i prilagođena iskustva, jednostavna za konzumiranje. 3D kamera na HONOR View20 telefonu, kao i opcije koje donosi veštačka inteligencija, omogućuju indentifikaciju više od 100 različith vrsta hrane i pružaju informacije o broju kalorija kako bi pomogle korisnicima da se fokusiraju na zdrav život. Veštačka inteligancija takođe može da identifikuje više od 300 svetskih znamenitosti i 100.000 slika širom sveta.

HONOR View20

Tokom predstavljanja HONOR View20 telefona u Parizu, gostima je takođe prikazan i novi HONOR Watch Magic, pametni sat kreiran da zadovolji svakodnevne potrebe korisnika.

HONOR nastavlja da ide napred

Kompanija HONOR ostvarila je eksplozivan rast od svog osnivanja. U 2017. godini, HONOR je postao najveći e-brend pametnih telefona u Kini, a takođe je značajno povećao svoje prisustvo na tržištima širom sveta, ostvarivši rast od 160 odsto na međunarodnim tržištima u 2018. godini, u poređenju sa 2017 godinom. Neka od značajnijih ostvarenja na međonarodnim tržištima uključuju:

  • Rusija: Ostvaren je godišnji rast prodaje od 225 odsto u 2018. godini, a HONOR je postao drugi najveći brend sa tržišnim udelom od 23 odsto.

  • Evropa: Ostvaren je godišnji rast prodaje od 317 odsto u Španiji. Do novembra 2018. godine HONOR se našao među četiri najprodavanija brenda u Italiji i Nemačkoj, kao i među pet najprodavanijih brendova u Češkoj.

  • Bliski Istok: HONOR se našao među 4 najprodavanija brenda sa godišnjim rastom prodaje od 156 odsto u 2018. godini. Brend se takođe našao među 4 najprodavanija u Saudijskoj Arabiji, sa tržišnim udelom od 8,9 odsto.

  • Jugoistočna Azija: Ostvaren je godišnji rast oprodaje od 360 odsto, dok je u Maleziji HONOR ostvario godišnji rast prodaje od 238 odsto. HONOR View20 biće dostupan na tržištu Srbije početkom februara, a maloprodajna cena za model od 128 GB iznosiće 79.990 RSD, dok će maloprodajna cena modela od 256 GB biti 89.990 RSD.

HONOR Watch Magic pametni sat biće dostupan na tržištu Srbije takođe početkom februara, a njegova maloprodajna cena iznosiće 24.990 RSD.