Horizons S RF digital DVB-T2

Još jedan u nizu Set Top Box uređaja, koji donosi pored svega standardnog i mogućnost da se direktno poveže na TV starije generacije i RF konektor. Dodatno, tu je i reprodukcija multimedijalnih formata direktno sa USB stick-a ili hard diska.

Polako ali sigurno se bliži trenutak kada će analogni TV kanali otići u zasluženu penziju (mada kako vidimo, i dalje se taj trenutak zvanično odlaže). Ipak, u javnosti se pominje sredina aprila i početak maja kao definitivan prelazak na digitalni signal (dok je 17. jun i zvanično dan kada više neće biti analogne televizije), tako da je došao krajnji rok za zamenu odnosno nabavku dodatne opreme koja će omogućiti praćenje TV kanala. U ovom trenutku ih i nema previše (RTS-1, RTS-2, RTS DIGITAL , RTS-HD, TV PINK, B-92, TV PRVA, HAPPY TV), ali će se to sigurno polako menjati sa vremenom. U svakom slučaju, predstaviće još jedan model popularnih Set Top Box uređaja, Horizons S RF, model koji u odnosu na brojnu konkurenciju donosi još jednu stvar: RF modulator, odnosno mogućnost da se direktno priključi na neki stariji TV koji ima samo klasičan antenski ulaz.

Ključne karakteristike

  • Podrška za DVB-T2/T standard digitalne televizije
  • Podržava Full HD rezoluciju
  • Reprodukcija multimedije preko USB porta
  • RF modulator

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: SD/HD DVB-T2, MPEG-2 MP@HL, AVC/H.264 HP@L4.1, MPEG4 ASP
  • Konekcije: ANT IN/OUT, USB 2.0 (USB flash memorija), HDMI, SCART
  • Reprodukcija multimedije: MP3,FLAC,JPG,JPEG, MPG,MPEG,VOB,AVI,TS,TRP,M2T,M2TS, MP4,MKV,MOV,DIVX
  • Dimenzije: 188 x 120 x 38 mm

Horizons S RF digital DVB-T2

Horizons možda ne spada u red najpoznatijih proizvođača opreme za digitalizaciju, ali s obzirom da se koriste veoma slične komponente, razlike između raznih modela na tržištu su svedene na minimum. Kao i brojni prethodni modeli, i Horizons S RF je spakovan u kompaktno kućište dimenzija 188 x 120 x 38 mm. Kućište je plastično, sa oznakom proizvođača napred, USB portom, Power tasterom i IR diodom za daljinski kao i LED matričnim displejom. Kao i obično, ovo je mala crna kutija koja se instalira i zaboravi da postoji, samo treba voditi računa da se postavi tako da IR senzor dobro hvata daljinski.

U pakovanju uz sam SetTop Box dolazi samo daljinski upravljač, tako da treba na vreme misliti na kablove u zavisnosti od toga kako će se povezivati (mala napomena, kabl za napajanje je integrisan). Sa zadnje strane vidimo RF, antenski konektor za ulaz i izlaz, HDMI i SCART AV izlaze. Ono što je bitno reći je da se ovaj Set Top Box može povezati i na neki stariji TV koji ima samo antenski ulaz, bez ulaganja u novi televizor. Daljinski upravljač dobija tek prelaznu ocenu, srednje je veličine i sa mekanim, gumenim tasterima. Pokrivene su naravno sve funkcije koje ovaj uređaj podržava. Jedna od stvari koje Horizons S RF donosi je i reprodukcija multimedije direktno sa USB diska ili hard diska, a podržan je sasvim solidan broj audio, video i foto formata.

Rezime

Ovo je uređaj koji će sigurno privući dosta pažnje zbog činjenice da može sasvim lepo da radi sa klasičnim TV-om koji nema nikakve dodatne ulaze sem antenskog. Dodatno, tu je i reprodukcija multimedije koja radi sjajno, a podržani su i titlovi, tako da se bilo koji stariji TV (naravno i noviji) može koristiti za gledanje filmova sa eksternog USB ili flash diska. Iako je konkurencija prilično jaka, pošto postoji dosta vrlo sličnih Set Top Box-ova. Ipak, po onome što smo videli, Horizons S RF definitivno dobija preporuku.

Conclusion

This device will attract a lot of attention due to the fact it can work with the classic TV sets that have no additional inputs except the antenna. Multimedia reproduction works great and subtitles are supported, so any older TV (and newer ones) can be used for watching movies from an external USB or a flash drive. Although the competition is strong as there are plenty of similar Set Top Boxes, Horizons S RF receives a recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2015.): 28€

Gigatron ustupio: Horizons S RF digital DVB-T2
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com