HP Inc. podstiče kreativnost Ink tehnologijom i modernim dizajnom

BEOGRAD, 25. april 2017. – Na festivalu muzike i umetnosti „Koačela 2017“, HP Inc. je najavio novu liniju Pavilion laptopova, koji svojim sofisticiranim dizajnom i karakteristikama inspirišu nove generacije. Novi Pavilion hibridni računari i laptopovi donose bogat set funkcija i performansi koje su ranije bile rezervisane za skuplje uređaje, uključujući tu i dodatke u vidu vrhunskih materijala, kao što je 3D metal, koji omogućava da uređaj izgleda kao da je napravljen bez spojeva, zatim USB-C za više opcija povezivanja, kao i podršku za aktivnu olovku, koja oživljava Windows Ink na modelu Pavilion x360s.

Dodatno, u iščekivanju Creators Update iz Microsoft-a i Windows Ink tehnologije dostupne na novom Pavilion x360, svi koji budu na festivalu muzike i umetnosti „Koačela“, moći će da imaju interkaciju sa računarom na sasvim nov i jedinstven način, I imaće priliku da vide kako celokupni HP portfolio nudi nezaboravno intenzivno iskustvo, kroz spoj tehnologije, umetnosti i muzike.

„Mi razvijamo naš portfolio uređaja tako da on može da zadovolji potrebe svih, od onih koji su trenutno studenti, do digitalnih kreativaca, jer se način korišćenja i interakcija sa kompjuterskim uređajima stalno menja“, izjavila je En-Sofi Hadberg, direktor divizije personalnih sistema za kućne korisnike, EMEA, HP Inc. „Današnji Pavilion uređaji preuzimaju već dokazane inovacije primenjene kod premium modela i omogućavaju krajnjim korisnicima da se igraju, kreiraju, povezuju i zabavljaju se.“

Novi Pavilion x360 pruža korisnicima ono što žele – mobilnost i fleksibilnost u hibridnom računaru. Pavilion x360s ne samo da ima četiri moda rada, već poseduje vrhunske karakteristike i napravljen je od materijala kao što je 3D metal, koji omogućava da uređaj izgleda kao da je napravljen bez spojeva, ima USB-C, koji nudi više opcija povezivanja, kao i podršku za aktivnu olovku, koja oživljava Windows Ink. Windows Ink omogućava korisnicima interakciju sa sadržajima na nove načine i da vrlo brzo pretvore misli u akciju – stvarajući liste, beleške i crtajući svoje ideje direktno na ekranu.

Da bi se istaklo kako korisnici mogu biti interaktivni, svestrani i kreativni uz Pavilion x360s sa Windows Ink, u HP LOUNGE salonu na „Koačeli“, posetioci imaju mogućnost za takozvano Bandana Inking Experience, odnosno oslikavanje marama. Oni imaju mogućnost da sami dizajniraju svoju maramu, dok HP grafički štampači to štampaju na licu mesta, tako da će posetiocima marama napravljena na osnovu njihovog dizajna biti spremna za korišćenje praktično odmah, pre nego što krenu da vide naredni nastup nekog poznatog muzičara na festivalu. Model Pavilion x360s za 2017. može imati HD IPS ekran od 11,6 inča (29,5cm), ili HD ili Full HD IPS ekrane dijagonala 14 inča (35,5cm) i 15,6 inča (39,6cm).

Najnoviji Pavilion laptopovi donose neverovatan novi dizajn, inspirisan linijama HP modela iz premijum Spectre i ENVY serija. Donoseći kvalitetan novi dizajn u Pavilion portfolio, HP nudi korisnicima skalabilnost i performanse. Korišćenje 3D metala, odnosno jedinstvenog komada metala koji obavija sve strane, uključujući i zadnji deo računara, odaje utisak da su računari bez spojeva, Pavilion laptopovi za 2017. izgledaju trajnije i deluju elegantno, dok istovremeno kombinacija nijansi, završne obrade i teksture daje računarima sofisticiraniji izgled. Novi Pavilion modeli imaju i odliku koja je ranije bila rezervisana samo za ENVY uređaje - otvaranjem računara podiže se donja strana računara, što omogućava mnogo udobnije korišćenje tastature, ali takođe i efikasniji protok vazduha kroz donje otvore za vazduh. Dizajn koji podstiče funkcionalnost i kombinacija udobnosti za krajnje korisnike i protoka vazduha za bolje performanse, čine Pavilion savršenim za korisnike koji kreiraju video sadržaje i edituju fotografije, i dele ih na društvenim mrežama. Novi portfolio Pavilion laptopova nudi Full HD ili Full HD IPS ekrane dijagonale 14 inča (35,5 cm), 15,6 inča (39,6cm) ili 17 inča (43cm), i opcijom da ekrani budu osetljivi na dodir.

HP Pavilion x360 i Pavilion laptop uređaji nude širok izbor konfiguracija, u cilju zadovoljenja potreba korisnika za pouzdanim uređajima za povezivanje, uređajima koji će omogućiti da se poslovi završe, ili uređajima koji će služiti za zabavu. Pavilion pruža korisnicima računar koji ne samo da daje performanse, već je istovremeno i odraz načina na koji ljudi imaju interakciju sa svojim uređajima.

Karakteristike HP Pavilion:

  • Autonomija baterije do 12 sati 1 i HP Fast Charge (90% za 90 minuta) kod odabranih modela

  • Opcije procesora: najnovija sedma generacija Intel® Core™ i3-i7 procesora, Intel® Pentium® procesora ili sedma generacija AMD procesora

  • Opcije skladištenja: dualno skladištenje – do 256GB SSD+1TB HDD ili 128GB SSD+ 2TB HDD ili jedinstveno skladištenje – do 512GB SSD ili do 2TB HDD kod određenih modela

  • Izbor između AMD® Radeon i Nvidia GeForce grafike

  • Napredna Intel 2x2ac WiFi opcija

  • HP Wide Vision HD camera ili opciono FHD IR kamera koja podržava Windows Hello

  • Izuzetni audio sistem sa dualnim zvučnicima, HP Audio Boost uz podešavanje od strane stručnjaka iz B&O Play

  • Pavilion laptopovi nude jedinstvene boje koje odgovaraju svima, uključujući bogato plavu, svileno zlatnu, orhideja roze, mineralno srebrnu, prirodno srebrnu, svetlucavo zelenu i carsko crvenu.

HP otkriva prikrivenog umetnika u svakome na festivalu muzike i umetnosti „Koačela”

Prve godine kako je zvanični tehnološki sponzor festivala „Koačela“, HP je ponudio ljubiteljima muzike nezaboravno iskustvo na „Koačeli“ zahvaljujući svom najnovijem portfoliju proizvoda koji inspirišu kreativnost i bude umetnika u svakom. Posetioci festivala imaju priliku da pobegnu od vreline i „urone“ u Antarktik, novi audio-vizuelni doživljaj koji se projektuje na najvećem svodu na svetu i za čiji rad su zadužene HP-ove radne stanice. Ovaj audio-vizuelni svod veličine preko 1000 kvadratnih metara je napravljen ekskluzivno za ljubitelje umetnosti i muzike na Koačeli.

Gosti imaju priliku i da pokažu svoje umetničke sposobnosti korišćenjem HP-ovih tehnologija u HP LOUNGE salonu. HP svakome na festivalu omogućava da stvori, ponovo osmisli i podeli svoj rad sa drugima u okviru ovog nezaboravnog vikenda. HP LOUNGE salon pruža:

  • Oslikavanje marama: Kreirajte maramu na novim HP Pavilion x360 hibridnim laptopovima koji su predstavljeni na Koačeli za Koačelu. Pavilion x360s koristi Dial Inking tehnologiju i HP grafičke štampače kako biste dobili jedinstvenu kreaciju i bili spremni za prašinu Indija.

  • Kinetička umetnost: Zakoračite u potpuno crnu fotografsku kabinu i napravite posebne fotografije u rasponu od 120 stepeni koristeći svetlosne efekte koje ste sami napravili uz pomoć laptopova HP Spectre x360s i HP EliteBook x360s.

  • Svetlosno mastilo: Napravite na licu mesta vaš pravi kaleidoskop u prirodnoj veličini, uz pomoć HP Inking laserskog šoua, napravljenog na HP-ovim laptopovima Spectre x360 i najnovijem HP Pavilion x360s.

  • VA virtuelna realnost: Kombinujte u realnom vremenu umetnost, muziku i ples kako biste dobili poseban doživljaj u virtuelnoj realnosti. Gosti će moći da upravljaju postojećim sadržajem koji se emituje na svodu, a koji su oni napravili na OMEN X desktop računarima.

Pavilion cene i dostupnost 2

  • HP Pavilion x360 14 će biti dostupan u EMEA regionu od maja sa početnom cenom od 469 evra + PDV

  • HP Pavilion x360 15 će biti dostupan u EMEA regionu od maja sa početnom cenom od 499 evra + PDV

  • HP Pavilion 14 laptop će biti dostupan u EMEA regionu od maja sa početnom cenom od 499 evra + PDV

  • HP Pavilion 15 laptop sa Intel Core procesorom sedme generacije će biti dostupan u EMEA regionu od maja sa početnom cenom od 449 evra + PDV

  • HP Pavilion 15 Laptop sa AMD procesorom će biti dostupan u EMEA regionu od maja sa početnom cenom od 339 evra + PDV.