HP Inc. predstavila novo globalno poslovno uređenje, regionalni menadžment, razvojne planove i nove uređaje iz oblasti štampe i personalnih računara

Kompanija HP Inc. je 19. aprila, pred punim auditorijumom u beogradskom hotelu Crowne Plaza, na prvoj zvaničnoj konferenciji za medije u Srbiji posle značajnih strukturnih promena, predstavila novi sistem organizacije, vodeći kadar regionalnog menadžmenta, aktuelne i razvojne poslovne planove, kao i novu generaciju vodećih proizvoda iz oblasti štampe i personalnih računarskih sistema.

Prisutnim predstavnicima medija prvi se obratio Primož Polajnar, Generalni direktor HP Inc. za Adriatik regiju, predstavivši novo globalno poslovno ustrojstvo kompanije - posle podele nekadašnje kompanije Hewlett Packard na spomenutu HP Inc. i Hewlett Packard Enterprise. Gospodin Polajnar se zatim osvrnuo na razvojne planove kompanije HP Inc. u smislu plasmana novih uređaja iz kategorija štampe i personalnih sistema, naglasivši suštinu inovativnog pristupa u razvojnom konceptu novih karakterstika uređaja u smislu funkcionalnosti, dizajna, energetske efikasnosti, brzine, povećane produktivnosti i kvaliteta štampe. Kao najvažnije aktuelne vesti, gospodin Polajnar je izdvojio lansiranje najtanjeg laptop računara na svetu – HP Spectre i novu kategoriju štampača HP PageWide.

Beno Marušić, Menadžer kategorije LaserJet štampača za region južne i istočne Evrope kompanije HP Inc., predstavio je aktuelnosti u osnovnim segmentima laserskih i ink štampača, sa naglaskom na uvođenje nove i revolucionarne HP PageWide tehnologije štampe. HP PageWide štampači pružaju profesionalnu štampu u boji, veliku brzinu štampe i energetsku efikasnost i najbolje sigurnosne opcije u svojoj klasi, a Marušić je posebno istakao novu HP PageWide Pro 400 seriju koju između ostalog karakteriše veći broj odštampanih stranica u minutu (55), nova formula kvalitetnijeg mastila za štampu u crnoj, crvenoj, žutoj i plavoj boji, funkcionalniji ekran na dodir, veća brzina štampe prve stranice, brži procesori, veća memorija i optimiziran dizajn proizvoda. Novine u HP OfficeJet Pro porodici uređaja predstavljene su kroz novu HP OfficeJet Pro 8000 seriju , koja pruža do 50% nižu cenu štampe po stranici u odnosu na laserske štampače, veće brzine dvostrane štampe i skeniranja i dizajn koji štedi prostor. U porodici LaserJet uređaja, vodeću reč će imati novi JetIntelligence uređaji, koje posebno odlikuje kompaktnost, brzina, mobilnost, NFC i WiFi funkcije, unapređena dupleks štampa, veća produktivnost i kapacitet papira. Novu HP LaserJet Pro seriju odlikuje, između ostalog – najbrža štampa prve stranice, sveukupno veći broj odštampanih stranica po minuti (43 za format A4, 60 za A5) i produktivniji toner kertridži – sa mogućnošću štampe i do 18.000 stranica po toneru.

Tomaž Podlipnik, Menadžer kategorije poslovnih računara za Adriatik regiju kompanije HP Inc., predstavio je nove računare iz poslovnog segmenta. Podlipnik je posebno istakao najtanji i najlakši poslovni laptop na svetu, novi HP EliteBook Folio G1, težine 1kg i debljine 12mm, sa izvanrednim ekranom dijagonale 12.5” sa Corning® Gorilla® staklom, Intel Core m procesorom 6. generacije, uglom otvaranja od 180 stepeni, Bang and Olufsen zvučnim sistemom, i vojnim standardom izdržljivosti kućišta i hardvera. HP Elite x2 1012, koji funkcioniše kao tablet ili laptop, odlikuje isti hardver kao Folio G1, potpuna HD Touch funkcionalost , a iako je u suštini tablet, raspolaže najvišim nivoom bezbednosti i doking kapacitetima (2 USB tipa C i A). Novi HP Elite x3, dostupan od septembra 2016, odlikovaće trostruka funkcionalnost: predstavljaće zamenu za desktop uređaje, a moći će da se koristi i kao tablet i smartfon. Na kraju, Podlipnik je napomenuo da će nove modele serije HP 250 poslovnih računara, između ostalog, odlikovati veći spektar procesora, novo kućište i dva različita dizajna.

Jovan Dimitrijević, Direktor kategorije personalnih računara za region istočne i južne Evrope kompanije HP Inc. naglasio je važnost testiranja svakog uređaja u proizvodnom procesu HP računara, čemu kompanija posvećuje još više vremena nego samom sklapanju uređaja (do 7 sati testiranja za svaki pojedinačni uređaj). Tendencija u narednom periodu će, po Dimitrijeviću, biti da se najviše pažnje posvećuje dizajnu i praktičnosti uređaja – jer su vrhunske performanse zajednički imenitelj svih vodećih uređaja na tržištu danas.

U segmentu računara za kućnu upotrebu, Dimitrijević je najavio posvećenost kompanije da na našem tržištu predstavi još veći broj uređaja iz premium segmenta, kao i onih posvećenim gaming korisnicima – iz HP Pavillion serije. Pravi predstavnik premium segmenta, novopredstavljeno dizajnersko remek-delo, HP Spectre, jeste najtanji laptop na svetu, težine samo 1.1 kg I debljine 10,4 mm, sa baterijom koja podržava neprekidan rad do 8 sati. HP Spectre ima ekran dijagonale 13.3“) , Intel Core i5 i i7 procesore, 1 SSD kapaciteta do 512 GB i, i i 3 USBC konekcije. Pored HP Spectre, Dimitrijević je iz korisničkog segmenta računara istakao i HP Envy po nešto većoj funkcionalnosti – omogućenoj većim formatom uređaja. Ovaj model ima dvostruko skladištenje podataka (SSD+HDD), 15-inčni IPS HD/UHD ekran sa uglom vidljivosti do 180 stepeni. Novi HP Envy x360 ima ekran osetljiv na dodir, koji se može rotirati do maksimalnih 360 stepeni, i tako se pretvoriti u tablet, ima takođe dvostruko skladištenje podataka (SSD+HDD) i 15-inčni IPS HD/UHD ekran sa uglom vidljivosti do 180 stepeni . HP Envy I Envy x360 imaju odličan zvuk zahvaljujući Bang and Olufsen zvučnom sistemu.