HP Outdoor Sport Backpack 15.6''

Interesantan ranac koji dolazi sa HP potpisom. Vrlo kvalitetna izrada, atraktivan dizajn i cena koja je i više nego dobra za ranac ove kategorije. Kompatibilan je sa svim 15.6" laptop računarima, a u njemu ima dovoljno prostora i za dosta drugih stvari.

HP možda jeste najpoznatiji po laptopovima i gotovim konfiguracijama, ali ima tu i dosta razne dodatne opreme koju vredi videti. Svakako da su među popularnijim periferijama i torbe i rančevi za latopove, pa smo pogledali šta može interesantno da se nađe u 15.6" kategoriji. Izbor je pao na sportski ranac atraktivnog izgleda, koji će odlično poslužiti onima koji su stalno u pokretu, a imaju potrebu da i laptop nose sa sobom. S obzirom da smo već videli dosta raznih modela rančeva, pa imamo dobru osnovu za poređenje, no po svemu sudeći imamo jedan stvarno odličan ranac koji za onoliko koliko košta, dosta toga pruža.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Vrlo kvalitetna izrada
  • Staju 15.6" laptop računari

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 470 x 295 x 200 mm
  • Težina: 650g

HP Outdoor Sport Backpack F4F29AA

Ovaj ranac će i na prvi pogled privući pogled mlađe populacije i tu nema nikakve dileme. Kombinacija boja (siva, plava, žuta) u prirodi izgleda daleko interesantnije nego na papiru, i možemo da potvrdimo da izgleda stvarno veoma atraktivno. Naravno, iako HP u imenu ranca navodi da je sportski, nigde ne piše da može da se koristi i nosi gde god je zgodno. Materijal je prilično kvalitetan, ali na žalost nije vodootporan niti otporan na kišu, tako da će morati ipak malo pripazi. Pored ručke za nošenje sa gornje strane, pozadi imamo kaiševe za preko ramena, koji su postavljeni i presvučeni perforiranim materijalom (kao i veći deo ranca koji se oslanja na leđa) tako da se omogućava dobra cirkulacija vazduha a samim tim smanjuje znojenje dok se ranac nosi na leđima.

Zadnji deo ranca je i ergonomski oblikovan, tako da se pruža odličnu podršku i generalno je udoban za nošenje, čak i kada je pun i mora da se nosi na neki duži period. Spolja vidimo par džepova (jedan nešto veći sa prednje strane, sa ziperima, u koji staju sitnice, mobilni, novčanik i sve ono što treba imati na dohvati ruke. Sa leve i desne bočne strane imamo po jedan zatvoreni džep ali i po jedan otvoreni, koji obično služe za flašicu vode, kišobran. Glavna pregrada torbe je dovoljno prostrana, i u njoj nalazimo poseban odeljak za latpop, koji je ojačan, tako da je laptop dobro zaštićen u slučaju pada. Pored laptopa, staće i sve ono što je potrebno nositi, kao što su adapter za napajanje, miš i druge sitnice, ali i knjige, sveske ili neka dokumenta.

Rezime

Ranac je odličnog kvaliteta izrade i teži ispod 650g prazan, tako da neće dodati mnogo na težinu samog laptopa. Dopao nam se dizajn ranca koji je po svemu sudeći namenjen mlađoj populaciji (zbog interesantog izbora boja). U njega će bez problema stati svi 15.6" laptopovi, sa dovoljno prostora da se smesti i sve drugo što treba poneti. Cena nije visoka za ovaj kvalitet završne obrade, a ranac je prilično udoban za duže nošenje.

Conclusion

High build quality and weight less than 650 g characterizes the backpack, so it will not add much to the weight of the laptop. We also liked its design, which is intended for younger population (due to interesting choice of colors). All 15.6" laptops will fit in it, with enough space to accommodate everything else that is necessary. Price is not high for this quality, and the backpack is quite comfortable for extended carrying around.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2014.): 33€

Pin Computers ustupio: HP Outdoor Sport Backpack F4F29AA
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.