HP Select 75 Backpack 16''

Odličan ranac koji će se zbog dizajna najviše dopasti mlađima. Radi se o veoma kvalitetnoj varijanti koja je napravljena tako da bude otporna na kišu, a dodatno ima i poseban premaz koji će smanjiti prljanje.

Relativno često možemo videti raznu dodatnu opremu koja stiže sa potpisom proizvođača laptop i desktop računara, pa iako se radi naravno o modelima koje proizvode druge kompanije, po pravilu su prilično dobrog kvaliteta ali i nešto jačih cena. Ranac koji nam je stigao nosi HP logo i namenjen je laptop računarima do dijagonale od 16", i ono što smo mogli da konstatujemo je da je prilično atraktivnog dizajna, ali i prilično dobre funkcionalnosti.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Vrlo kvalitetna izrada
  • Otporna na kišu
  • Otporna na prljanje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 360 x 160 x 455 mm
  • Težina: 620g

HP Select 75 Backpack 16''

Iako u njega staju laptopovi dijagonale 16", ranac uopšte ne deluje toliko veliki, sa dimenzijama od 360x160x455mm, i odlično će odgovarati onima koji traže da ranac ipak bude dovoljno kompaktan da se može nositi i duže vreme, a da nema problema oko težine. Sa oko 620g koliko teži prazan, svakako da spada u kategoriju laganijih modela. Torba je crno bela kombinacija boja i izgleda prilično atraktivno, pa verujemo da će biti najzanimljivija mlađim korisnicima. Kvalitet izrade je odličan i ranac bez problema može da se poredi i sa najskupljim modelima poznatih proizvođača, tako da po tom pitanju stvarno nema nikakvih zamerki.

Ono što treba naglasiti je da su dizajn torbe i materijal takvi da će unutrašnjost biti zaštićena od kiše, no svakako da nije vodootporna tako da ne treba baš preterivati sa ispitivanjem izdržljivosti. Ipak, dobro je znati da će izdržati prosečnu šetnju po kiši bez ikakvih problema. Dodatno, površina je tretirana tako da je otpornija na prljanje, što je korisno pošto bela boja nije baš najzahvalnija za to. Spolja, ranac ima po jedan otvoren i zatvoren džep sa bočnih strana, kao i jedan po samoj sredini, stim što imamo i jedan gumirani otvor za kabl slušalica. Na raspolaganju je i par zakačaljki koje će pomoći da se lako za ranac još nešto zakači ako bude potrebno.

Rezime

Torba ima zadnji deo posebno napravljen da pruža dobru potporu leđima, a istovremeno omogućava strujanje vazduha, kako bi se manje znojili. Unutrašnjost torbe je podeljena na deo rezervisan za laptop, koji je posebno ojačan i koji ima traku za fiksiranje, kao i par dodatnih džepova i prostor za sve ono što dodatno treba poneti. Raspored je dobar, pa iako neće biti baš previše dodatnog prostora, biće sasvim dovoljno za one koji ne vole da nose sa sobom previše stvari. Ovaj ranac je sjajnog kvaliteta, a ni cena nije previsoka za ono što se dobija, posebno ako se ima u vidu otpornost na kišu.

Conclusion

The rear part of the backpack is specially designed to provide good support for the back while allowing airflow in order to prevent sweating. The interior of the backpack is divided into the laptop compartment specially reinforced with the fastening strap as well as a couple of extra pockets and room for everything else. The arrangement is good, and although there is no extra space, it will be enough for those who do not like to carry too much stuff around. This backpack is of great quality, and even the price is not too high bearing in mind what is providing, especially if one takes into account it is rain resistant.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2014.): 35€

Pin Computers ustupio: HP Select 75 Backpack 16''
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.