HTC predstavlja novi inovativni 5G mobilni pametni hab

BEOGRAD – 25. februar 2019. – Kompanija HTC predstavila je novi HTC 5G Hub, jedinstveni 5G mobilni pametni hab koji upravlja velikim brzinama budućnosti. Dizajniran za jednostavnu upotrebu u kućnom i kancelarijskom okruženju, ovaj svestrani uređaj omogućuje striming 4K videa, igranje sa brzim odzivom i 5G mobilni hotspot za do 20 korisnika. HTC 5G Hub će biti u ponudi operatera širom sveta — uključujući kompanije Sprint, Telstra i nedavno pridružene evropske operatere: Three UK, Deutsche Telekom (Nemačka), Sunrise (Švajcarska) i Elisa (Finska).

HTC 5G Hub korisnicima omogućava da koriste 5G na više uređaja dok su u pokretu, na poslu ili kod kuće, pružajući im brzo povezivanje, deljenje sadržaja, zabavu i još mnogo toga. Ekran osetljiv na dodir sa visokom rezolucijom i dijagonalom od 5 inča obezbeđuje jednostavnost korišćenja i visokokvalitetne vizuelne efekte, a dugotrajna autonomija omogućuje da se tokom putovanja koriste 5G brzine, koje su znatno brže od onih na 4G LTE mrežama. Ovaj proizvod u prvom planu ima i tehnologiju za virtuelnu stvarnost (VR) u oblaku. Korisnici će u budućnosti moći da strimuju VR sadržaje iz oblaka u VIVE Focus uređaj putem HTC 5G Hub-a — bez upotrebe PC računara ili nepotrebnih kablova — kako bi uživali u mobilnom VR-u visokog kvaliteta u realnom vremenu.

HTC 5G Hub

„HTC je ponosan što je na tržište plasirao prvi 5G mobilni pametni hab”, rekla je Cher Wang, predsednica i generalni direktor kompanije HTC. „Verujemo da će 5G stvoriti iskustvo povezanih tehnologija u svim aplikacijama, a novi HTC 5G Hub dalje usmerava razvoj naše vizije sledeće generacije Vive reality ekosistema u kome VR, 5G, AR, i druge tehnologije sarađuju bez problema.”

Kao kućni medijski centar, HTC 5G Hub koristi 5G brzine sledeće generacije za strimovanje 4K videa kako bi isporučio oštar i jasan prikaz. On može i da zameni Wi-Fi ruter i ukloni neželjene kablove jednostavnim „plug-and-play“ podešavanjem. Intuitivne glasovne komande i upravljačke funkcije omogućavaju brzo i jednostavno upravljanje potrebama za zabavom i produktivnošću. Za potrebe igranja, veoma brz odziv, 60 slika u sekundi i 4K rezolucija (na kompatibilnim televizorima) u kombinaciji sa procesorskom snagom platforme Qualcomm Snapdragon SDM855 i SDX50v2 sa operativnim sistemom Android 9 Pie, omogućava brzinu prenosa i snagu bez presedana za izvorne Android i PC igre sa podrškom za veliki ekran.

HTC 5G Hub je takođe dizajniran za korišćenje pri velikim brzinama u pokretu, sa poslovnim okruženjem nove generacije na umu. Sa ugrađenim gigabitnim Ethernet portom, uređaj obezbeđuje brz i jednostavan pristup mrežama, gde god da se nalaze. Zahvaljujući ugrađenoj bateriji od 7660 mAh, HTC 5G Hub je spreman da podrži širok dijapazon poslova koji se obavljaju u pokretu. Firme mogu sigurno i bezbedno da povežu do 20 uređaja na šifrovanoj mreži velike brzine ili da konfigurišu korporativni VPN.

HTC 5G Hub će biti dostupan preko odabranih prodavaca počev od drugog kvartala 2019. godine. Za više informacija posetite HTC 5G Hub web stranicu.