HTC Vive predstavlja kompletan paket premijum VR proizvoda za firme svih veličina

Beograd – 9. novembar 2018. – HTC VIVE danas je najavio premijum iskustvo virtuelne realnosti za poslovno tržište, koje uključuje novu platformu, novi hardver i novi softver dostupne posebno za komercijalnu upotrebu. Ovo svedoči o pojačanoj posvećenosti platforme Vive predstavljanju dizajna i softverske ekspertize najboljih u svojoj klasi – udruženih sa najboljim VR hardverom na svetu – firmama svih veličina. Zahvaljujući ovom kompletnom rešenju podržanom od strane Qualcomm Snapdragon 835 mobilne VR platforme, poslovno tržište novim i efikasnim načinima sada može da kreira kako za zaposlene tako i za klijente, kao i da se povezuje sa njima. Kompanije širom sveta, kao što su SimForHealth i Volkswagen Group već implementiraju Vive u svrhe obuke, simulacije i dizajna proizvoda.

HTC

Vive je danas predstavio portfolio premijum proizvoda na zapadnim tržištima, uključujući VIVE FOCUS, novi nezavisni HMD za firme, VIVE WAVE VR SDK, najvažniju otvorenu VR platformu kojom programeri kreiraju sadržaj za samostalne uređaje i Vive Sync, novu alatku za poslovnu kolaboraciju.

Vive Focus: najmoćnije samostalno VR iskustvo

Kroz Vive Focus, Vive nudi najkompletnije i najmoćnije samostalno VR iskustvo dostupno firmama na tržištu danas. Nakon današnjeg predstavljanja, Vive Focus će biti dostupan na 37 tržišta širom sveta. Vive Focus pokreću Vive Wave platforma i sadržaj iz prodavnice VIVEPORT, a ovaj inovativan samostalan uređaj savršen je za firme koje žele zaista mobilno VR iskustvo. On pruža zadivljujuću kombinaciju moći i prenosivosti, kao i grafiku najviše rezolucije dostupne na samostalnom uređaju, bez ikakve potrebe za računarom.

Kada je u pitanju Vive Focus, nisu potrebne eksterne bazne stanice ili senzori – firme mogu da koriste trenutni samostalni VR pomoću dvostrukih 3K AMOLED ekrana, interaktivnog praćenja i Snapdragon 835mobilne VR platforme.. Zahvaljujući grafici visoke rezolucije od 2880 x 1660 na istom nivou sa povezanim, profesionalnim VR sistemom kao što je Vive Pro, Vive Focus karakterišu inovativno praćenje na nivou sveta i vidno polje od 110°. Korisnici će uživati u oslobađajućem, intuitivnom iskustvu bez žica koje bi ih vukle nazad u realnost, sa ugrađenim zvučnicima i do tri sata aktivnog korišćenja uz jedno punjenje.

Vive Focus može da se upari sa Vive Enterprise Advantage profesionalnim programom usluga, koji nudi komercijalno licenciranje, posvećen tim za podršku i servisne korisničke programe za Vive poslovni hardver. Program nudi zaštitu prilikom kupovine sa prilagođenim garancijama za hardver, ograničeno vreme nedostupnosti, posvećeni tim za podršku i napredne korisničke programe za upravljanje uređajem.

Na istom događaju, Vive je prikazao i brojne partnere koji koriste Vive Focus za svoje poslovne aktivnosti kao što su SimForHealth koji nudi potpuno uranjajuće iskustvo, kao interaktivan i kolaborativan pristup obuci zdravstvenih radnika u skladu sa profesionalnim standardima. Takođe, Qualcomm Technologies uz pomoć F.A.S.T. demo sistema korisnike stavlja u najsavremeniji virtuelni medicinski centar kako bi naučili da identifikuju simptome moždanog udara, dođu do dijagnoze sa virtuelnim pacijentom i tako doprinesu smanjenju dugoročnih posledica. Vive Focus je pogodan i za programiranje, te jedan od pomenutih partnera je i Primitive. Tako, uz trodimenzionalni svet za programiranje softverski programeri mogu da istražuju svoj kôd, da imaju interakciju sa njim i da ga debaguju u neograničenom virtuelnom prostoru.

Najinovativnija platforma za superiorni samostalni VR

Novi Vive Wave VR SDK pruža otvoreni interfejs koji omogućava interoperabilnost među brojnim mobilnim VR uređajima i dodacima, pri čemu je Viveport univerzalni kanal distribucije i izlog za sve Vive Wave uređaje. To omogućava programerima VR sadržaja da efikasnije razvijaju, portuju i objavljuju sadržaj, istovremeno omogućavajući znatno širi doseg do potencijalnih klijenata putem brojnih VR uređaja. U isto vreme, partneri za hardver su u stanju da se fokusiraju na istinske inovacije u uređajima umesto na bazičnu VR optimizaciju, uz pristup neophodnom kvalitetnom VR sadržaju putem Viveport platforme. 

Vive Wave jasan je korak unapred u objedinjavanju izuzetno fragmentisanog tržišta mobilnog VR-a i omogućava programerima da kreiraju sadržaj za zajedničku platformu i izlog koji obuhvataju raznovrsne vendore hardvera. Danas je na Wave platformi dostupno preko 150 aplikacija, dodatne se razvijaju, a platforma se trenutno objavljuje na pet samostalnih uređaja širom sveta. Od pokretanja je ukupno 15 partnera najavilo podrškuza Vive Wave kao integraciju platforme Wave u svoje proizvode, dok je kompanija Shadow Creator najnoviji partner za hardver koji je platformu već usvojio.

Shadow Creator pravi Shadow VR, sveobuhvatni VR HMD koji podržava 6DoF kontrolere, ima inovativnu funkcionalnost i mogućnosti, kao i izuzetne performanse. Uređaj će biti predstavljen širom sveta 11. novembra.

Vive pomaže poslovnim partnerima da efikasnije rade Vive je danas takođe predstavio Vive Sync, novu aplikaciju za kolaboraciju i sastanke u virtuelnoj realnosti posebno za poslovnu upotrebu koja je deo Vive Enterprise paketa usluga. Vive Sync je intuitivna alatka za kolaboraciju u kojoj interni timovi mogu da se sastaju u internom deljenom prostoru, što poboljšava komunikaciju i produktivnost u okviru organizacija.