Huawei MediaPad X2 tablet sa 7 inčnim ekranom FullHD rezolucije

Od strane kompanije Huawei stiže nam najnoviji tablet računar pod nazivom MediaPad X2 koji karakteriše 7 inčni FullHD ekran koji pokriva više od 80 odsto površine prednje strane uređaja uz kućište koje je izrađeno od elegantnog metala.

Huawei MediaPad X2

Ovaj model je dizajniran tako da ga karakteriše ultra tanko kućište debljine svega 7.18mm. Opremljen je LTE Cat 6 opcijama povezivanja brzinama do 300Mbps , dok je procesorska snaga ovog modela obezbeđena centralnim procesorom sa osam jezgara.

Huawei MediaPad X2

Ljubitelji multimedije će svakako biti zadovoljni onim što ovaj model ima da ponudi obzirom da je opremljen sa dve kamere i to glavnom rezolucije 13MP kao i prednjom za kreiranje selfija koja može da se pohvali 5MP rezolucijom.

Huawei MediaPad X2

Za dugotrajan rad ovog tableta na raspolaganju korisnicima je baterija kapaciteta 5000mAh, a tu je i primena tehnologije koja omogućava uštedu energije. Tablet je opremljen sa 2GB sistemske i 16GB flash memorije za skladištenje podataka.

Huawei MediaPad X2

Pokreće ga Android 5.0 operativni sistem, dok lista karakteristika uključuje i akcelerometar, digitalni kompas, Bluetooth, dual SIM slotove kao i GPS odnosno GSM opcije konektivnosti.

Huawei MediaPad X2

Specifikacije:

  • Proizvođač: Huawei
  • Model: MediaPad X2 GEM-701l
  • Dimenzije: 183.5x103.9x7.2
  • Masa: 239 grama
  • Dijagonala ekrana: 7 inča
  • Rezolucija ekrana 1920x1200 piksela
  • Tip ekrana :IPS
  • RAM memorija: 2GB
  • Interna memorija: 16GB

Huawei MediaPad X2

Zaključak

Kompaktni tablet računar kompanije Huawei dijagonale ekrana 7 inča i FullHD rezolucije koji može da se pohvali sa 2GB sistemske memorije i procesorom sa osam jezgara što je sasvim dovoljno za pokretanje Android 5.0 operativnog sistema kao i svih aplikacija dizajniranih za njega što ga čini odličnim multimedijalnim uređajem.

Conclusion

This 7“ Huawei FullHD resolution tablet offers 2GB of system memory and 8-core processor, which is enough to run the Android 5.0 operating system and all applications designed for it, making this compact model an excellent multimedia device.

Zahvaljujemo se:

Gigatron Shop, Kirovljeva br. 17, 011/3541378

Preporučena maloprodajna cena (maj 2016): oko 400€

gigatronshop.com