Huawei P10 na samom vrhu prema rezultatima DxO testiranja kamere

DxO Labs, ugledna kompanija koja predstavlja standard cele industrije po pitanju merenja i ocenjivanja kvaliteta kamera i sočiva, nedavno je objavila izveštaj sa testiranja telefona Huawei P10, koji je zaslužio ocenu ,,Top performer" zbog dobijenih 87 poena, odnosno 88 poena za fotografiju. P10 je dobio najvišu ocenu među svim pametnim telefonima sa dual kamerom koji su se našli na DxO listama. Ovo pokazuje da je Huawei dodatno napredovao u oblasti fotografisanja pametnim telefonom i da postavlja nove standarde za sve međunarodne brendove pametnih telefona. Prema rezultatima koje je objavio DxO, P10 je najbolji telefon koji su ikada testirali i poseduje najbolji kvalitet slike.

Huawei P10: 90+ za autofokus i teksturu

Na osnovu ocena za kvalitet fotografije zaključuje se da je P10 napredovao na svim poljima. Naročito treba naglasiti da je Huawei P10 dobio ocene preko 90 za autofokus i teksturu.

Ovog puta inženjeri koji rade za Huawei potpuno su optimizovali sistem autofokusa na telefonu P10. Ocena od 92 poena rezultat je sistema optičke stabilizacije slike i hibridnog 4-u-1 sistema autofokusa, koji obuhvata laser, procenu udaljenosti, fazu i kontrast. P10 je telefon koji će istovremeno efikasno i precizno fokusirati fotografiju.

Poznato je da P10 sadrži kombinaciju senzora od 12MP za pravljenje fotografija u boji i monohromatskih senzora od 20MP za crno-bele fotografije. Da bi se uštedela memorija telefona, veličina fotografija je fabrički određena na 12MP. Ali P10 može da slika fotografije i do 20MP. Samo treba da promenite podešavanja kamere. Drugim rečima, P10 je ostvario vrhunske performanse u pogledu teksture a da nije ni iskoristio svoj puni potencijal.

Huawei P10 dobio je solidnih 84 poena za boje. Potrebno je da naglasimo, to je ocena na osnovu fabričkih podešavanja. Ne smemo da zaboravimo da i P10 i P9 nude Leica boje, odnosno živopisne i pune boje koje DxO ne meri.

· Huawei P10: 86 poena za optičku stabilizaciju slike koja donosi značajno poboljšanje kvaliteta slike

Najveći napredak postignut je u optičkoj stabilizaciji slike. P10 je dobio 86 poena i opremljen je ne samo optimalnom stabilizacijom, već i optimalnom elektronskom stabilizacijom. P10 je nadmašio svoje prethodnike. Nikada nije lako uklopiti toliko stvari (modul dvostruke kamere, optička stabilizacija, laserski fokus) u ultra-tanak telefon, a da pritom proizvodi mnogo bolje fotografije nego ikada ranije.