Huawei predstavlja novu elegantnu seriju MateBook uređaja

Huawei je predstavio trio novih MateBook uređaja, čime je proširio svoju ponudu mobilnih uređaja i nastavio sa uspešnom proizvodnjom prelepo dizaniranih, moćnih uređaja sa vrhunskom tehnologijom. HUAWEI MateBook X, HUAWEI MateBook E i HUAWEI MateBook D nude dinamične nove pomake na polju na kome se ukrštaju mobilnost i PC tehnologije. Predstavljanjem ove nove serije, Huawei još jednom potvrđuje svoju posvećenost inovativnosti. Novi trio MateBook uređaja će biti pušten u prodaju tokom leta 2017. godine.

Huawei MateBook

Onima koji su stalno u pokretu između kuće i posla, ovi uređaji nude novi nivo iskustva mobilnosti i omogućavaju im da ostanu povezani sa svima i svim bitnim dešavanjima. Glavne odlike su:

  • HUAWEI MateBook X: Efikasan i elegantan notebook dizajn bez ventilatora, veličine 13 inča, sa ekranom koji pokriva 88% prednje strane i ivicama debljine 4,4mm. Nudi i izbor između moćnih Intel® Core™ i7 ili i5 procesora sedme generacije, Dolby Atmos Sound System i inovativno dugme za paljenje sa čitačem otiska prsta i čipom sa enkripcijom.

  • HUAWEI MateBook E: Elegantni 2-u- 1 notebook sa ekranom koji pokriva 84% prednje strane, novom Folio tastaturom sa maksumalnim uglom prilagođavanja koji dostiže 160 stepeni, izborom između Intel® Core™ i5 ili m3 procesora sedme generacije i 2K displejom osetljivim na dodir.

  • HUAWEI MateBook D: Dinamični notebook veličine 15,6 inča, sa ekranom koji pokriva 83% prednje strane, mogućnošću gledanja pod uglom od 178 stepeni, izborom između moćnih Intel® Core™ i7 ili i5 procesora sedme generacije, opcijom za NVIDIA GeForce 940MX grafiku, kao i Dolby Atmos Sound System.

Huawei MateBook

,,U kompaniji Huawei nastojimo da na tržištu ponudimo nova otkrića koja ljude inspirišu da zamisle i istražuju sledeću opciju - naša nova flegšip serija predivno dizajniranih MateBook uređaja nam to i omogućava”, rekao je Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group. ,,Uz prelepu, novu estetiku dizajna i neverovatne performanse, MateBook X i D su prvi uređaji koji sadrže impresivni Dolby Atmos Sound System. Savršeno nadograđujući našu ponudu pametnih telefona, prenosivih uređaja i rešenja za Internet stvari, revolucionarni MateBook X, MateBook D i MateBook E se uklapaju u viziju naših kupaca koja podrazumeva kompletni i povezani digitalni svet. Ovo je stilizovano poslovanje.”

Huawei MateBook

Trio uređaja: Stil, mobilnost i globalna povezanost

HUAWEI MateBook X je dizajniran da nudi neverovatne performanse, kombinujući napredne odlike da bi odgovorio na potrebe kupaca za efikasnim i elegantnim uređajem. Sadrži ekran koji pokriva 88% prednje strane i ivice debljine 4,4mm, kao i impresivni odnos širine i dužine ekrana od 3:2, čime koirsnicima omogućava bolje vizuelno iskustvo. U okviru HUAWEI Space Cooling tehnologije, u proizvodnji modela HUAWEI MateBook X je korišćen Microencapsulated Phase Change materijal - koji se često koristi u oblasti avio-svemirske tehnologije - čime je ovaj uređaj postao notebook od 13 inča bez ventilatora, sa moćnim Intel® Core™ i7 ili i5 procesorima sedme generacije. Dizajn bez ventilatora omogućava usko kućište, poboljšanu ergonomiju i rad u tišini, uz smanjenu mogućnost kvarova vezanih za blokiranje ventilatora i ulazak prašine. Inspirisan premijum i modernim stilom Huawei flegšip proizvoda, HUAWEI MateBook X je dostupan u tri boje: Prestige Gold, Space Gray i Rose Gold.

Huawei MateBook

Pored toga, HUAWEI MateBook X sadrži 2K displej sa Corning Gorilla staklom i tehnologijom za manje umaranje očiju, a može se pohvaliti i baterijom od 41,4Wh. HUAWEI MateBook X je i prvi notebook koji sadrži Dolby Atmos Sound System sa zvučnicima dizajniranim u saradnji sa kompanijom Dolby. Po prvi put na jednom notebook uređaju, korisnici će uživati u bogatom surround zvuku iz ugrađenih zvučnika.

Huawei MateBook

,,Oduševlejni smo zbog saradnje sa kompanijom Huawei na predstavljanju sistema Dolby Atmos Sound System”, izjavio je Giles Baker, Senior Vice President, Consumer Entertainment, Dolby Laboratories.

,,Ovo nije obični laptop audio sistem. Naporno smo radili na stvaranju kompletnog rešenja sa dosada neviđenim poklapanjem hardvera i softvera. Rezultat je veličanstveno, bogato audio iskustvo na koje smo izuzetno ponosni.”

HUAWEI MateBook X maksimalno koristi Huawei tehnologije za čitanje otiska prsta na pametnim telefonima i sadrži senzor za čitanje otiska prsta integrisan u dugme za uključivanje. Koristeći Windows Hello tehnologiju i novu mogućnost Windows 10 sistema, korisnici mogu u trenu da otključaju svoj uređaj pomoću otiska prsta. Ugrađeni MateBook Manager* omogućava lako povezivanje Huawei pametnih telefona i MateBook uređaja.

HUAWEI MateBook E je 2-u- 1 uređaj nove generacije kompanije Huawei, sa 2K displejom osetljivim na dodir i ekranom koji pokriva 84% prednje strane. Ovaj uređaj sadrži naprednu Folio tastaturu sa šarkom podesivom do 160 stepeni, dostupnom u plavoj, braon i roze boji. Broj Pogo pin konektora je smanjen sa sedam na tri, što je unapredilo dock mode opciju u odnosu na prethodnu generaciju. HUAWEI MateBook E pokreće procesor jačine do Intel® Core™ i5 sedme generacije.

Ovaj uređaj nudi sjajno multimedijalno iskustvo sa Dolby Audio Premium sistemom. Poseduje bateriju od 33,7Wh i koristi nezavisni čip sa enkripcijom za prepoznavanje otiska prsta, čime se osigurava bezbednost i privatnost. HUAWEI MateBook E sadrži nekoliko dodatnih opcija, uključujući potpuno novi, multifunkcionalni MateDock2 i MatePen**.

HUAWEI MateBook D je notebook veličine 15,6 inča, debljine 16,9mm sa ivicama od 6,2mm. Sa ekranom koji pokriva 83% prednje strane i mogućnošću gledanja pod velikim uglom od 178 stepeni, idealan je za multimedijalni sadržaj. Ovaj uređaj je napravljen od legure aluminijuma i dostupan je u tri boje: Space Gray, Champagne Gold and Aurora Blue. Sadrži chiclet tastaturu pune veličine, kao i Dolby Atmos Sound System sa zvučnicima dizajniranim u saradnji sa kompanijom Dolby.

Pored izbora između Intel® Core™ i7 ili i5 procesora sedme generacije, određeni modeli uređaja HUAWEI MateBook D takođe sadrže NVIDIA GeForce 940MX grafiku sa 2GB GDDR5 video memorijom za igranje igrica. Baterija od 43,3Wh omogućava višečasovno uživanje u zabavnom sadržaju. U HUAWEI MateBook D je unapred instaliran Windows 10, što doprinosi produktivnosti korisnika. Pored toga, ovaj uređaj sadrži Microsoft ličnog, digitalnog asistenta, Cortana, koji upravlja obavezama u kalendaru, pronalazi informacije i šalje mejlove i poruke.