Inovativan dizajn i vruhnski kvalitet slike nove serije AOC monitora

Jedan od najboljih svetskih brednova na tržištu monitora, AOC proširuje svoj raspon vrhunskih modela monitora sa dva nova specijalna modela proizašla iz saradnje sa svetski poznatom dizajnerskom kućom Studio F. A. Porsche. 24-inčni AOC PDS241 i 27-inčni AOC PDS271 nadmašuju svaka očekivanja od jednog monitora. Opremljeni su sa izuzetno tankim okvirom sa tri strane i AH-IPS panelom, asimetričkim metalnim postoljem i ultra uskim minimalističkim premium dizajnom, novi članovi AOC-a privlačiće pažnju čak i dok su isključeni. Uz prvi modularni dizajn na monitorima, novi PDS241 i PDS271 monitori kombinuju snagu i HDMI izlaz u samo jednom kablu koji izlazi iz samog postolja monitora ostavljajući tako prostora za divljenje samom monitoru. Osim izvanrednog izgleda, njihovi AH-IPS paneli poboljšani su AOC SuperColor WCG tehnologijom koja pokriva širi raspon lestvice boja i pruža najšire moguće uglove gledanja.

AOC PDS241

Inovativan, uglađen i elegantan dizajn

Kada se dve legende sretnu nastaju izvanredne stvari. Dokaz tome su renomirani monitorori specijalista AOC-a i legendarne dizajnerske kuće Studio F. A. Porsche koji su svojom saradnjom doneli jedne od najatraktivnijih monitora na tržištu. Filozofija dizajna koja stoji iza novih monitora je filozofija inspirisana Ferdinandom Alexanderom Porscheom.

AOC PDS241

Njegov pristup kaže: “Ako analiziramo funkciju nekog objekta, njegova forma se podrazumeva sama po sebi.” Novi AOC PDS monitori revolucioniraju tradicionalan pristup dizajnu monitora. “Izražajan oblik postolja monitora naglašava jednostavnu ideju integrisanja svih kablova u jednom postolju. Forma ne samo da prati funkciju monitora već je i slavi kroz asimetričan oblik na elegantan i sofisticiran način.”, rekao je Henning Rieseler, voditelj Studia F. A. Porsche u Berlinu.

AOC PDS241

I 24-inčni PDS241 i 27-inčni PDS271 odgovaraće svim stilski osvešćenim korisnicima poput direktora, dizajnera i umetnika. Sa prednje strane, dobro definisano metalno asimetrično postolje dodatno naglašava ultra tanki dizajn okvira. Gledajući sa strane, oba monitora su još uža nego najnoviji smartphone-i debljine od samo 5.2 milimetara. Studio F. A. Porsche dizajnirao je monitor kako bi se isticao iz mnoštva svojim elegantnim izgledom i sa zadnje strane.

„Jako smo ponosni na rezultat saradnje AOC-a i Studia F. A. Porsche. Ova dva nova futuristička i elegantna monitora PDS linije stavljaju jaki naglasak na AOC-ovu predanost dizajniranju inovativnih proizvoda i što se tiče tehnologije, ali i samog dizajna monitora.” rekao je direktor marketinga AOC-a, Stefan Sommer.

Šira lestvica boja i širi uglovi gledanja

Iako su dva nova AOC monitora pravi hvatači pažnje dok su isključeni, oni dodatno sjaje i kada se upale. Zahvaljujući najnovijem AH-IPS panelu, oba monitora imaju 1920 x 1080 piksela u Full HD rezoluciji i veoma široke uglove gledanja od 178 stepeni. AOC-ova SuperColor WCG tehnologija omogućava monitorima da pokriju 100 posto sRGB i 90 posto NTSC lestvice boja.

Udoban za oči

Za one korisnike koji ne mogu da sklone oči s novih monitora, oba monitora su opemljena AOC Low Blue Light i Flicker-Free tehnologijama. AOC Flicker Free tehnologija smanjuje titranje kako bi se sprečilo naprezanje očiju, dok AOC Low Light Blue opcija smanjuje potencijalno štetnu plavu svetlost.

AOC PDS241

Monitor ima i HDMI priključak koji omojminggućava korisnicima da se povežu sa stolnim ili mobilnim računarima na g konzole, i audio izlaz koji omogućava jednostavno povezivanje za slušalice ili zvučnike.

Novi AOC monitor bitće dostupni u junu ove godine po maloprodajnoj ceni od:

AOC PDS241 – 26.949 dinara (bez PDV-a)

AOC PDS271 – 36.789 dinara (bez PDV-a)