Intracom Telecom najavljuje rešenja za pristup i prenos na 39GHz odobrena od strane FCC za tržište SAD

Intracom Telecom, globalni proizvođač telekomunikacionih sistema i rešenja, najavio je uvođenje novih linija proizvoda za pristup i prenos na opsegu od 39GHz. Kompanija je prikazala WiBAS- Connect 39GHz i OmniBAS-BKS 39GHz rešenja za pristup i prenos odobrena od strane FCC na svom štandu na Mobile World Congress-u u Americi, od 12. do 14. septembra 2018. godine u Los Anđelesu.

WiBAS-Connect, vodeći proizvod kompanije za ultra-širokopojasni pristup, prilagođen je za rad na 39GHz, u skladu sa FCC propisima. Proizvod koristi kanale širine 100MHz i pretplatniku za brzo preuzimanje i slanje podataka omogućava propusni opseg do 1Gbps. Svaka bazna stanica je softverski nadogradiva, konfigurabilna i dizajnirana tako da na radio interfejsu podržava do 60 pretplatnika. WiBAS Connect platforma omogućava sistem za masovno kreiranje i realizaciju servisa i automatsku autentifikaciju pretplatnika. WiBAS Connect na 39GHz nasleđuje svu inovativnu vrhunsku tehnologiju sa platforme koja je već operativna širom sveta na 10.5GHz, 26GHz i 28GHz za pretplatnike koji koriste usluge brzine prenosa od 200Mbps.

OmniBAS-BX je najnoviji član inovativnog portfolia paketskih tačka-tačka prenosnih i pristupnih radio uređaja. Već je dostupan na radnoj frekvenciji od 18GHz, u 2018. godini se planira uvođenje 13GHz i 38GHz, a kompanija sada proširuje familiju proizvoda sa 39GHz i karakteristikama usklađenim sa FCC standardima za upotrebu na američkom tržištu. OmniBAS-BX je radio uređaj za spoljnu upotrebu (all outdoor), koji sadrži više inovativnih funkcija za prenos i umrežavanje. Podržani su kompletni Layer-3 (IP/MPLS) i SDN stekovi protokola, obezbeđujući nadogradnju backhaul mreže za potrebe uvođenja 5G mreža. Intracom Telecom je posvećen daljem unapređenju i razvoju mreže od 39GHz sa tehnologijama kao što su TDD, upravljiva antena, beamforming i poboljšani algoritmi za raspodelu propusnog opsega.

John Tenidis, šef marketinga za bežična rešenja kompanije Intracom Telecom, izjavio je: „Potreba za pokretanjem proizvodnih linija pristupa i prenosa od 39 GHz odobrenih od strane FCC je podstaknuta željom da se pruži usluga klijentima u SAD-u, tržištu koje je neosporan lider u pravljenju 5G mreža koristeći milimetarske talasne opsege. Intracom Telecom želi da svojim klijentima pruži inovativna rešenja, uključujući svoj vodeći proizvod StreetNode na 28GHz i 60GHz, obezbeđujući ultra- širokopojasne kapacitete i minimalne napore u radu.“