Ives Maitre novi izvršni direktor kompanije HTC

Beograd, 17. septembar 2019. godine - HTC Corporation, vodeći inovator u mobilnom i imerzivnom računarstvu, danas je najavila imenovanje Ives Maitre (Yves Maitre) za izvršnog direktora HTC-a koje odmah stupa na snagu.

Ives (Yves) se pridružio kompaniji HTC iz kompanije Orange, jedne od najvećih svetskih telekomunikacionih kompanija, gde je radio kao izvršni potpredsednik odeljenja potrošačke opreme i partnerstava, nadgledajući Orange-ovu tehnološku strategiju i poslovanje. Njegova karijera uključuje pokretanje najvećih svetskih potrošačkih elektronskih brendova, kao i vlasništvo celog portrtfolia povezanih i mobilnih usluga, a takođe je bio član Orange grupe za inovacijske tehnologije, zadužene za razvijanje ometajućih mogućnosti prihoda. Cher Wang će i dalje biti predsedavajuća odbora HTC-a u okviru kog će se fokusirati na buduće tehnologije koje se usklađuju sa portfoliom HTC-a koji se širi i vizijom VIVE Reality.

HTC

„Kada sam preuzela funkciju izvršnog direktora pre četiri godine, nameravala sam da ponovno osmislim HTC kao kompletnu kompaniju za ekosisteme i postavim temelje kompaniji da napreduje kroz 5G i XR. Dakle, sada je savršeno vreme da predamo upravljanje HTC-om jakom lideru koji će nas uputiti u sledeću fazu našeg puta“, rekla je Cher Wang, predsedavajuća HTC-a. „Iskreno mi je drago što Ives (Yves) preuzima; on je dugo povezan sa našom kompanijom i deli našu strast prema inovacijama. Čvrsto verujem da je Ives (Yves) pravi lider koji će nastaviti da vodi HTC ka svom punom potencijalu.”

„HTC je odavno zvonik novih inovacija u tehnologiji i čast mi je što me Odbor direktora izabrao da vodim narednu fazu HTC-a”, rekao je Ives Maitre (Yves Maitre), izvršni direktor HTC-a. „Širom sveta, HTC je prepoznat po svojim pionirskim momentima u mobilnom i XR prostoru. Izuzetno sam podstaknut da razvijam budućnost i 5G i XR zajedno sa HTC zaposlenima, kupcima i investitorima. Odmah ćemo se odlučiti da nastavimo prelaz od stvaranja najboljeg svetskog potrošačkog hardvera do stvaranja kompletnih usluga oko njih kako bi lakše upravljali njima i implementirali ih.”

HTC donosi inovacije u raznovrsnom portfoliu tehnologije uključujući virtuelnu i proširenu stvarnost (XR), 5G uređaje i tehnologiju, AI i Blockchain. Ima izvanredna postignuća kada se radi o pionirskim momentima u industriji i vodećim inovacijama, a samo ove godine je stekao medijske nagrade i priznanje industrije za svoje proizvode VIVE ekosisteme virtuelne stvarnosti i HTC 5G Hub, koji su mobilni operateri širom sveta usvojili da bi pokrenuli usvajanje 5G.

O Ives Maitre-u (Yves Maitre)

Ives Maitre (Yves Maitre) je više od 14 godina bio na rukovodećim pozicijama u kompaniji Orange, nedavno kao izvršni potpredsednik za potrošačku opremu i partnerstva. Prvo je započeo saradnju s HTC-om nakon što je 2005. godine postavljen za višeg potpredsednika odeljenja za uređaje. Tokom njegovog mandata u kompaniji Orange, on je neprekidno pružao inovativne usluge i uređaje u rastućem rasponu odgovornosti širom poslovanja i bio prvi koji je pregovarao i implementirao Android pametne telefone u Evropi. Njegova ekspertiza uključuje razvoj potrošačke elektronike, usluga i B2B tehnologije.

Pre nego što se pridružio kompaniji Orange, Ives (Yves) je proveo šest godina radeći za kompaniju za potrošačku elektroniku Thomson Multimedia gde je služio na visokim pozicijama u SAD-u i Singapuru. Takođe je obavljao uloge u lancu snabdevanja i upravljanju proizvodima.