Izrada veb-sajtova u cilju samozapošljavanja

Beograd, 22. novembar 2016. godine – Prijavljivanje za „Wordpress Hackathon”, projekat takmičarskog tipa, koji ima za cilj da obuči mlade preduzetnike kako da samostalno naprave veb-sajt za potrebe svog posla, odnosno da obuči sve zainteresovane učesnike da koriste „Wordpress” i time upotrebe ovo znanje u cilju samozapošljavanja, biće omogućeno danas i sutra do ponoći.

Učešće na takmičenju „Wordpress Hackathon”, u organizaciji savetovališta za preduzetništvo „Rock Star VA”, od učesnika ne zahteva posedovanje određenog iskustva ili specifičnih kvalifikacija, te je otvoreno za sve zainteresovane sugrađane.

„Želeli smo da iskoristimo ideju i takmičarski duh koji poseduje hakaton kao svojevrstan oblik takmičenja u programiranju, kako bismo zainteresovali i podstakli što veći broj učesnika da se prijave. S obzirom da je „Wordpress” vrlo jednostavan za upotebu, odlučili smo da ovo takmičenje bude namenjeno svima koji imaju potrebu i želju da nauče da izrade sajt u meri koja je dovoljna da podrži njihov posao ili da im omogući dovoljnu osnovu za dalje unapređenje znanja, što bi im moglo u budućnosti doneti i određenu zaradu. Osim što će učesnici imati priliku da steknu prva iskustva u pravljenju sajtova, oni će moći i da razmenjuju znanja i iskustva sa drugim takmičarima”, objašnjava Ketrin Simon, osnivač „Rock Star VA” i dodaje: „Za učešće na hakatonu nije potrebno imati nikakvu osnovu do želje za učenjem, a kako bismo još snažnije podstakli takmičare da daju svoj maksimum, odlučili smo da nagradimo najuspešnije rešenje. Najbolji takmičar će dobiti priliku da stečeno znanje primeni u realnim uslovima, radeći na izradi stvarnog veb-sajta, čime će steći svog prvog klijenta”.

Tokom trajanja projekta, učesnici će, između ostalog, imati mogućnost da nauče kako se postavlja sajt sa url-om i hostingom, kako se namešta nova tema i kreira dizajn. Takođe, timovi će se susretati sa organizovanjem i planiranjem strukture sajta, pravljenjem novih stranica na sajtu i optimizacijom i integracijom društvenih mreža i mejling liste.

„Wordpress Hackathon” će biti održan u subotu, 26. novembra. Za izradu rešenja timovi će imati jedan radni dan, a takmičenje će trajati od 8 do 17 časova.

Prijave za „Wordpress Hachathon” su moguće putem linka: http://www.rockstar-va.com/programs/rock-star-networking/.