Kaspersky Endpoint Security for Business unapređuje bezbednost kroz integraciju sa ConnectWise platformom

Kompanija Kaspersky Lab završila je proces integracije i sertifikacije rešenja Kaspersky Endpoint Security for Business sa ConnectWise Manage platformom za daljinsko nadgledanje i upravljanje, kao i ConnectWise Automate platformom za automatizaciju profesionalnih usluga (PSA). MSP partneri kompanije Kaspersky Lab sada mogu da iskoriste prednosti jedinstvene platforme i imaju bolju kontrolu nad radnim zadacima, uz pojednostavljeno upravljenje i nadgledanje preko ConnectWise konzole, centralizovanu administraciju korisničkih naloga, kao i bezprekorno automatizovano naplaćivanje i izveštavanje.

Uz instaliran Kaspersky Security Integration dodatak, MSP bezbednosni timovi imaju pristup automatizovanom bezbednosnom skeniranju i procesima ažuriranja, kao i centralizovanoj bezbednosnoj kontrolnoj tabli, što im omogućuje da koriste rešenja koja zadovoljavaju sve specifične zahteve klijenata, i da ih kontrolišu preko jedinstvene ConnectWise konzole.

Automatizovano nadgledanje omogućuje kreiranje i dodeljivanje specifičnih zadataka odgovarajući osobama unutar tima. Na ovaj način se značajno smanjuje vreme koje MSP partneri troše na nadgledanje, i time se povećava broj klijenata koje jedan inženjer može da usluži. Integracija takođe obezbeđuje veću efikasnost iskorišćenih resursa. Automatizovano naplaćivanje uz jednostavan pristup cenama kompanije Kaspersky Lab olakšava sprovođenje finansijskih zadataka MSP partnera, pri čemu se otklanja faktor ljudske greške i smanjuje vreme potrošeno na obavljanje rutinskih zadataka.

Vladimir Zapoljanski (Vladimir Zapolyansky), direktor sektora za mala I srednja preduzeća u kompaniji Kaspersky Lab, izjavio je: „Kompaniji Kaspersky Lab su jednostavno upravljanje i korisničko iskustvo uvek bili prioriteti u svim bezbednosnim rešenjima i uslugama. Servisnim provajderima je svaki klijent bitan i oni ne mogu sebi da priušte da angažovanje dodatnog osoblja ili neefikasno iskorišćavanje resursa negativno utiču na razvoj njihovog poslovanja.

Zbog toga su im neophodni vrhunski alati za automatizaciju koje ćemo im mi sa zadovoljstvom obezbediti kroz našu integraciju sa ConnectWise platformom”. Gavin Gamber, potpredsednik sektora za partnerstva i kanale u kompaniji ConnectWise, izjavio je: „Sajber pretnje predstavljaju konstantan rizik za današnje IT ekosisteme, i IT stručnjacima koji se tokom celog dana bave sajber bezbednošću su neophodni alati koji će im omogućiti da efikasno zaštite sve resurse svojih klijenata. Integracija rešenja kompanije Kaspersky Lab sa ConnectWise Manage i Automate platformama će imati pozitivne efekte na MSP partnere i njihove klijente, i doprineće prevenciji i zaštiti od sjber pretnji”.

Kaspersky Security Integration dodatak, koji povezuje rešenje Kaspersky Endpoint Security for Business sa ConnectWise Manage i ConnectWise Automate platformom, dostupan je na ConnectWise Marketplace platformi.