Kaspersky Lab pomaže malim i srednjim preduzećima

Kompanija Kaspersky Lab je najavila novo softversko rešenje koje će podići nivo bezbednosti malih i srednjih preduzeća uz pomoć višeslojne IT zaštite - Kaspersky Endpoint Security Cloud. Ovo rešenje nudi unapređenu funkcionalnost i dokazanu zaštitu kojom se lako upravlja putem jednostavne konzole zasnovane na cloud platformi, sa interfejsom koji je prilagođen korisnicima.

Mala i srednja preduzeća koriste između 100 i 1000 uređaja, uključujući PC računare i laptopove kao i pametne telefone i tablete. Pri korišćenju ovih uređaja, preduzeća se suočavaju sa brojnim IT bezbednosnim pretnjama. Neki od najčešćih uzroka krađe i brisanja podataka su virusi i Trojanci, gubici zobg mobilnog malvera, crypto-ransomeware, ,,fišing” napadi i neopreznost zaposlenih. Prema rezultatima istraživanja o korporativnim IT bezbednosnim rizicima, koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab u 2016. godini, 48 odsto ispitanika izjavilo je da je IT infrastruktura sve kompleksnija, dok je 62 odsto svih malih i srednjih preduzeća u toku jedne godine doživelo dva do pet odvojenih incidenata tokom kojih su izgubili podatke.

Kaspersky

Uprkos velikom broju bezbednosnih proizvoda koji postoje danas na tržištu, mala i srednja preduzeća mogu imati poteškoće u pronalaženju rešenja koja mogu implementirati i priuštiti finansijski. Kaspersky Endpoint Security Cloud je razvijen sa idejom da izađe u susret rastućim potrebama ovih preduzeća i njihovih IT timova, kao i provajderima koji su im podrška.

Ovo rešenje obezbeđuje efikasnu zaštitu za Windows radne stanice, servere datoteka, Android i iOS mobilne uređaje, a sve to kroz jednostavnu konzolu. Na osnovu napredne, višeslojne bezbednosne tehnologije, Kaspersky Endpoint Security Cloud koristi napredna rešenja, kao što je Kaspersky Security Network i System Watcher, kako bi zaštitio korisnike od poznatih i novih pretnji.

Centralizovana cloud upravljačka konzola ne zahteva napredno IT znanje i na taj način je značajno smanjen pritisak na IT stručnjake koji su već dovoljno opterećeni. Može se koristiti bilo kada i sa bilo koje lokacije za daljinsko upravljanje softverom, kao i za nadgledanje i upravljanje bezbednošću do hiljadu korporativnih korisnika.

Korišćenje cloud konzole podrazumeva da kompanije ne moraju da kupuju dodatni hardver ili softver za servere kako bi upravljale svojom IT bezbednošću. U okviru Kaspersky Endpoint Security Cloud rešenja, mala i srednja preduzeći imaju mogućnost da biraju između godišnje licence ili mesečne pretplate, i na taj način im olakšava raspoređivanje budžeta za kapitalne i operativne troškove.

,,Kaspersky Endpoint Security Cloud ovim preduzećima pruža sofisticirane tehnologije koje blokiraju poznate i nove pretnje, a istovremeno im omogućuju jednostavno upravljanje. Na taj način, preduzeća mogu da upravljaju svojim ograničenim budžetom bez obzira na to da li imaju svoje IT stručnjake ili angažuju bezbednosne rukovodioce. Naši proizvodi su poznati u bezbednosnoj industriji kao najviše testirani i nagrađivani, tako da se preduzeća mogu fokusirati na obavljanje svojih radnih zadataka, znajući da su zaštićeni od sajber opasnosti“, izjavio je Vladimir Zapoljanski (Vladimir Zapolyansky), šef merketing sektora za mala i srednja preduzeća u kompaniji Kaspersky Lab.