Kaspersky Lab predstavio Secure Connection aplikaciju za android uređaje

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je svoju novu „freemium“ aplikaciju, Kaspersky Secure Connection for Android, koja ima za cilj da zaštiti korisničke podatke koji se prenose putem interneta. Glavna karakteristika ove aplikacije jeste prilagodljivost: radi udobnosti prilikom korišćenja i maksimalne zaštite korisnika, enkripcija saobraćaja može biti omogućena automatski, u zavisnosti od stepena bezbednosti Wi-Fi mreže na koju je uređaj povezan, kao i veb stranica i aplikacija koje su otvorene na uređaju.

Enkripcija saobraćaja, poznatija i kao VPN (Virtual Private Network), sprečava presretanje i maliciozno korišćenje informacija koje se prenose putem interneta. Na primer, ona može da pomogne u zaštiti lozinki određenih naloga, privatne korespodencije ili osetljivih fotografija koje su poslate putem interneta, kao i posećenih veb stranica i izvršenih onlajn kupovina.

Kaspersky

Ovaj pristup je naročito bitan ako se korisnik često povezuje na nepoznate Wi-Fi mreže, što sajber kriminalci mogu iskoristiti kao zamku. Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab, svaka četvrta (28 odsto) Wi-Fi mreža na svetu je nebezbedna.

Kaspersky Secure Connection for Android ima za cilj da zaštiti privatnost korisnika i njihove lične informacije od ove pretnje. U zavisnosti od podešavanja, aplikacija može konstantno da sprovodi enkripciju celokupnog saobraćaja koji je poslat sa uređaja ili koji je preuzet na uređaj, ili samo u situacijama kada je bezbednost naročito bitna, na primer kada se korisnik povezuje na nebezbednu Wi-Fi mrežu. Takođe, prema unapred definisanim podešavanjima, aplikacija nudi zaštitu prilikom otvaranja veb stranica koje sadrže finansijske informacije (banke, onlajn prodavnice, sistemi za plaćanje) i društvenih mreža. Korisnik takođe može odabrati stranice i aplikacije za koje želi da podesi dodatnu zaštitu.

Kaspersky

Kaspersky Secure Connection omogućuje 200 MB besplatne enkripcije saobraćaja dnevno za svaki uređaj, i za neograničen broj uređaja. Prilikom registracije na My Kaspersky portal, korisnik dobija 300 MB besplatne enkripcije dnevno. Plaćena verzija aplikacije nudi neograničenu enkripciju saobraćaja za 5 uređaja, u periodu od mesec ili godinu dana, u zavisnosti od pretplate.

„Mobilni uređaji se najčešće koriste za povezivanje na nepoznate Wi-Fi mreže, zbog čega je enkripcija saobraćaja od velikog značaja. Zadovoljni smo što možemo da predstavimo rešenje koje štiti prenos podataka na najpopularnijem mobilnom operativnom sistemu na svetu. Mobilni korisnici sada mogu biti sigurni da će njihovi finansijski i osetljivi podaci biti zaštićeni bez obzira na njihovu lokaciju. Planiramo da ponudimo slično rešenje i za iOS uređaje do kraja godine“, izjavio je Andrej Močola (Andrei Mochola), direktor sektora za kranje potrošače u kompaniji Kaspersky Lab.

Kaspersky Secure Connection aplikacija dostupna je za preuzimanje i aktivaciju u svim regionima gde je kompanija prisutna, osim u sledećim zemljama, usled pravnih ograničenja: Belorusija, Oman, Pakistan, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija, Kina i Hong Kong.