Kaspersky Security for Microsoft Office 365 sada štiti OneDrive

Rešenje Kaspersky Security for Microsoft Office 365 proširuje mogućnosti zaštite sa Exchange Online i sada uključuje i OneDrive servis za skladištenje podataka kompanije Microsoft. Proizvod sprečava infiltiranje malvera u OneDrive i njegovo širenje kroz korporativne mreže. To se postiže kroz više slojeva zaštite osnažene heuristikom i bihejvioralnom analizom.

Preduzeća stvaraju dinamična, digitalna okruženja u kojima zaposleni mogu da sarađuju, dele i skladištite korporativne podatke. S obzirom na to da su pod stalnim pritiskom da rade brzo i efikasno, to znači da im ponekad mogu promaći sumnjive datoteke ili i-mejlovi koji sadrže malver koji potom može ući u zajedničke foldere u cloud servisu, kao što je OneDrive. U stvari, dve trećine (66%) zaposlenih ne može da se seti šta su stavili u zajedničke foldere. Bez namenskog sloja zaštite, cloud servisi mogu postati prostor za prenos malvera koji se onda može distribuirati po celoj organizaciji, čime se ugrožavaju osetljivi poslovni podaci i celokupni tok rada.

Rešenje Kaspersky Security for Microsoft Office 365, sa dodatnom zaštitom za Microsoft OneDrive, sprečava takav scenario. Zaštita od malvera za OneDrive uključuje detekciju zasnovanu na potpisu u kombinaciji sa heuristikom, bihejvioralnom analizom, i najnovijim obaveštenjima o pretnjama, koji omogućavaju sprečavanje poznatih pretnji, kao i pretnji nultog dana. Ovo rešenje otkriva sumnjivi sadržaj koji se nalazi u prostoru za skladištenje i može odmah da obriše zaraženu datoteku, pre nego što se proširi dalje.

„Opcije zajedničkog skladištenja, kao što je OneDrive, su popularni alati koji se koriste u velikoj meri. Ali ako zaposleni imaju brz i lak pristup podeljenim datotekama, onda ga ima i malver. Preduzeća moraju razumeti ovaj rizik i raditi na tome da ne ugrožavaju svoju produktivnost zbog sajber pretnji tako što štite svoje podatke i način rada. Naš proizvod pruža takvu zaštitu za Microsoft Office 365, i omogućava kompanijama da koriste njegove funkcije za saradnju i fokusiraju se na svakodnevno poslovanje, umesto da se brinu o bezbednosti svojih podataka", komentariše Sergej Martsinkjan (Sergey Martsynkyan), direktor sektora za B2B marketing u kompaniji Kaspersky Lab.

Kompanija Kaspersky neprestano razvija svoje proizvode kako bi zaštitila više cloud usluga u okviru Microsoft Office 365. Bezbednost za SharePoint, uslugu za upravljanje sadržajem i timski rad, je sledeća funkcija koja će biti dodata rešenju Kaspersky Security for Microsoft Office 365. To će korisnicima omogućiti da iskoriste više prednosti Microsoft rešenja, bez brige o pretnjama koje mogu naštetiti njihovoj komunikaciji i poslovnim podacima. Kako biste saznali nešto više o proizvodu Kaspersky Security for Microsoft Office 365 i dobili pristup probnoj verziji, kliknite link.