Kingston Digital drugi najveći proizvođač klijentskih SSD-ova na svetu u 2016. godini

BEOGRAD, Srbija – 21. mart 2017. godine – Kingston Digital, Inc., članica Kingston Technology Company, Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda, vlasnik je 16 odsto svetskog tržišta klijentskih SSD uređaja za 2016. godinu. Podatke je sakupila i objedinila istraživačka kompanija Forward Insights, koja analizira industriju trajnih memorija još od 2008. godine. Forward Insights je najistaknutija kompanija koja snabdeva nezavisnim analizama tržišta i informacijama mnoge proizvođače, uključujući i Kingston.

Po istraživanju Forward Insightsa, ukupan broj od 63 miliona klijentskih SSD-ova isporučen je širom sveta u 2016. godini, od čega je 10,1 miliona jedinica isporučio Kingston. Ova količina predstavlja 16 odsto tržišta to jest drugo mesto na svetskom tržištu, pokazujući rast kompanije Kingston na polju proizvođača SSD uređaja. Prodaja kanalu sastoji se od distributera, preprodavaca, maloprodaja/internet prodavnica, graditelja sistema i solution providera.

“Želja za prebacivanjem na SSD nastavlja da raste kako i korisnici i korporativna klijentela uviđaju prednosti prelaska sa hard-diskova,” izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Već skoro 30 godina, Kingstonov fokus i suštinska snaga na polju prodaja nalazili su se u našim partnerskim klijentima širom sveta. Naši odlični odnosi sa njima pomogli su nam da razvijemo svoj SSD sektor globalno još otkako smo isporučili prvi uređaj 2009. godine. Najnoviji rezultati iz Forward Insightsa pomažu nam da potvrdimo trud i sa sigurnošću podelimo uspeh sa našim partnerima. ”

“Naša istraživanja pokazala su da su ostali proizvođači SSD uređaja odgovorni za 60 odsto svih isporuka prošle godine pošto je određeni broj proizvođača memorija umanjio njihovo poslovanje,” izjavio je Gregori Vong, Predsednik i glavni analitičar u kompaniji Forward Insights. “Iako se isporučuju od sredine drugog kvartala 2016. godine, isporuke klijentskih SSD-ova ostale su na zavidnom nivou i Kingston je jedan od vodećih u ovoj kategoriji.”